ANNONS

En person död i lägenhetsbrand i natt

Friends kan bli guldarena i kväll. Helikopterjakt på rånare. Person omkom i brand. Solig dag och kall kväll.
ANNONS


Person omkom i brand i Täby

Klockan 19.14 på lördagskvällen larmades polis och räddningstjänst om att det brann i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Marknadsvägen i Täby.

En person som ännu ej identifierats hade omkommit i branden.

– Lägenheten var rökfylld och rökdykare gick in. Släckningsarbetet gick snabbt, säger Joakim Tapper, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

AIK jagar tolfte SM-guldet i fotboll

Ikväll cirka klockan 19.30 på Friends arena i Solna kan AIK vara svenska mästare i fotboll. I så fall blir det klubbens tolfte SM-guld.

AIK:s herrar möter Sundsvall med matchstart klockan 17.30. Vinner AIK är guldet säkrat trots att en allsvensk omgång återstår.

Redan klockan 15 spelar konkurrenten IFK Norrköping hemma mot Örebro. ”Peking” är piskat att vinna för att ha en reell chans att utmana om guldet. Blir det oavgjort finns bara en teoretisk möjlighet kvar för Norrköping, och vid förlust är AIK svenska mästare oavsett hur matchen på Friends slutar.

Alla tänkbara scenarier – så kan AIK ta guld:

AIK:s väg till guldet

Helikopter sökte efter rånare

Strax efter klockan 17 på lördagskvällen i ett garage vid Lidingö centrum blev en person angripen av två gärningsmän varav den ene hotade med ett vapenliknande föremål. De stal brottsoffrets bil och körde iväg.

Polisen sökte under kvällen efter gärningspersonerna och den eftersökta bilen, och man satte in en helikopter. Sökandet har ännu inte givit något resultat.

Maskerade rånare ännu på fri fot

Två maskerade personer hotade en person på bilparkeringen vid Orminge centrum och stal en väska. Det inträffade klockan 20 på lördagskvällen. Ännu är ingen gripen.

Taxichaufför och kund i slagsmål

Polisen fick klockan 19 på lördagskvällen samtal om ett bråk mellan en taxichaufför och en kund vid Älvsjö bussterminal.

Båda de inblandade personerna anmälde att de blivit misshandlade av den andre. Kunden är misstänkt för våld mot tjänsteman samt skadegörelse, då han sparkat på taxibilen. Taxichauffören misstänks för misshandel.

Tjuv spottade på polis och väktare

Ett bråk utbröt sent på lördagseftermiddagen på ett café på Drottninggatan i centrala Stockholm. Bråket ska ha startat med att ett vittne hindrade en gärningsman att lämna caféet med obetalda varor.

Polisen grep mannen som är misstänkt för rån,.

Mannen är även misstänkt för ofredande i två fall då han han spottade en ordningsvakt och en polis i ansiktet. Mannen bar med sig en jacka, mobiltelefon och andra tekniksaker som polisen misstänker är stulna.

Solig dag, men kvällen blir kall

Söndagens väder i Stockholms län enligt rapporten från SMHI: Under dagen soligt på de flesta platser och 6-9 grader, i kväll lokalt nära 0 grader. I natt mulet, lokal dimma och 1-5 grader, lägst i Uppland. Sydvästlig vind, från i eftermiddag sydlig vind.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.