ANNONS

Stort pådrag när villa på Lidingö brann

Stockholm i vinterskrud (arkivbild).
Stockholm i vinterskrud (arkivbild).
Ungt par hade kraftig bomb på hotelrummet. Polispatrull attackerades med sparkar och slag. Lidingövilla i lågor.
ANNONS

Ungt par hade bomb på hotellrum

Under fredagseftermiddagen larmades polisen om att det pågick kvinnomisshandel på ett hotell i Bromma. På rummet fann polisen ett ungt par och en väska med en kraftig bomb, detta enligt Expressen.

Paret är anhållna för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Vapen ska ha påträffats i rummet och mannen misstänks även för grovt vapenbrott.

Enligt uppgift till Expressen kartläggs nu paret och eventuella terrorkopplingar.

Flera personer attackerade poliser

När en polispatrull i Orminge strax före midnatt natten till lördagen skulle kontrollera en person blev de attackerade av flera andra personer med slag och sparkar.

– Det blev inga allvarliga fysiska skador, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen. Ett antal personer är identifierade och en är gripen för våld mot tjänsteman.

Lidingövilla brann i natt

Strax före 23-tiden på fredagskvällen kom larm om att det brann i en villa i Sticklinge på Lidingö. Ett stort antal enheter från räddningstjänsten ryckte ut.

– Det brann både i tak och väggar i villan, säger Carina Jonsson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar. Vår insats var avslutad klockan 03.45.

Inga personer ska ha skadats. Det är ännu oklart vad som orsakade branden.

ANNONS

Arg taxichaufför körde över fot

Klockan 17.19 på fredagskvällen ringde en person till polisen och anmälde att en taxichaufför uppträdde aggressivt när en kund skulle kliva in i bilen i Solna.

Chauffören var hotfull och ska ha kört över målsägarens fot. En anmälan är upprättad om olaga hot och vållande till kroppsskada

Alla tvillingars egen dag

Idag lördag är det den Internationella tvillingdagen som uppmärksammar alla familjer med tvillingar. Det föds cirka 3 000 tvillingar i Sverige varje år.

Kuriosa: 22 procent av alla tvillingar är vänsterhänta medan endast 10 procent av befolkningen totalt sett är vänsterhänta.

Mer snö att vänta ikväll

Lördagens väder i Stockholms län enligt rapporten från SMHI: Mulet och mest uppehåll, men under kvällen rör sig ett snöfallsområde in från sydost, som fram till imorgon bitti i kustlandskapen väntas ge 5-10 cm. Både idag och inatt omkring noll grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.