ANNONS

16-åring häktad för våldtäkt under Centralbron

Centralbron
Flera personer ska ha deltagit i våldtäkten som skedde under Centralbron
16-åring häktad misstänkt för grov våldtäkt.
Två villabränder i natt.
Sol – sedan regn.
Här är morgonens nyheter.
ANNONS

16-åring häktad för våldtäkt

En 16-årig pojke har häktats misstänkt för grov våldtäkt, skriver Aftonbladet. Minst två tonårspojkar misstänk ha våldtagit en flicka under Centralbron i centrala Stockholm. Polisen lyckades identifiera en av pojkarna med hjälp av SL-kortet han fått från sin gymnasieskola. 16-åringen anhölls i torsdags i sin utevaro och greps i fredags i sitt hem. Han har nu häktats vid Stockholms tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och försök till våldtäkt.

– Det är flera personer som har deltagit i övergreppet, säger kammaråklagare Nicklas Englund till tidningen.

Två villabränder i natt

Brandkåren fick i natt rycka ut till två villabränder i länet, dels i Stureby, Stockholm, dels på Tranholmen i Danderyd, skriver Storstockholms räddningscentral på twitter.

I dag är innerstan bilfri

För fjärde året i rad stängs Gamla stan och delar av City av för biltrafik. Istället fylls gator med musik, pyssel och mat, skriver Mitt i. Syftet med bilfri innerstad är att ge stockholmarna en uppfattning om hur staden skulle vara med färre bilar.

Kina kräver ursäkt för ”turistmisshandel”

Kinas ambassad i Stockholm skriver i ett uttalande att tre kinesiska turister har utsatts för ”brutal misshandel” på ett hostel i Stockholm i början av september. Det rapporterar SVT och flera andra medier. Ambassaden kräver att Sveriges regering ska utreda händelsen och be om ursäkt. Svenska UD säger att de har en kontinuerlig dialog med Kina men att själva händelsen är en polisiär fråga.

Avspärrningar hävda efter detonation

Avspärrningarna i Flemingsberg som polisen satte upp i lördags efter en detonation togs bort i lördags eftermiddag, skriver polisen på sin hemsida. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Sol – sedan moln och regn

Söndagen börjar soligt. Under eftermiddagen mulnar vädret och regn väntas. Regnet ligger kvar även i kväll, skriver SMHI. Temperaturen blir mellan 14 och 17 grader och i natt omkring 10 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.