Halkan ställer till det rejält i Stockholm

Det är så halt att bussarna inte stannar på alla hållplatser.
Det är så halt att bussarna inte stannar på alla hållplatser.
Halkan ställer till det för resenärer i hela länet under lördagsmorgonen.
Busshållplatser dras in och polisen rapporterar om många trafikincindenter.

Hållplatser dras in

Eftersom det är så pass halt i Stockholm under lördagsmorgonen är många bussar försenade och flera hållplatser indragna. För att kolla hur det ser ut på din linje uppmanas bussresenärer att kolla sl.se.

– Det kan förekomma lokala avvikelser på grund av att det är halt vid hållplatserna. Desto fler bussar som bromsar och startar från samma hållplats desto svårare blir det för dem att ta sig därifrån, säger Mattias Varg på SL:s presstjänst.

Många trafikincidenter

Polisen har också fått in många rapporter om att halkan ställer till det i Stockholmstrafiken.

– Det verkar vara spritt över stora delar av länet. Det är bilar som åker i i räcken, men inga större olyckor. Det är inte så mycket trafik ute än så det rullar på bra, säger Per Fahlström på polisens regionledningscentral.

Neddragen kontaktledning i Hagalund

Trafikverket rapporterar inte heller om några större trafikolyckor i länet. Däremot kan det förekomma förseningar och inställda avgångar för fjärr- och regionaltågen från Stockholm Central. Detta sedan en kontaktledning rivits ner i vagnhallarna i Hagalund.

– Det är förmodligen inte så stor påverkan, men som resenär är det det bästa man kan göra att kolla operatörernas hemsidor för att se om det är några förseningar, säger Mona Huovinen, presskommunikatör på Trafikverket.

Postade knark i brevlådor

Från Vasastan och Östermalm drev kumpanerna den organiserade narkotikaförsäljningen. Nu döms männen till flera års fängelsestraff.

Smash and grab-kupp i köpcentrum

En bil kraschade in en butik i Stinsen centrum i Häggvik vid halv tretiden i natt. En förundersökning om grov stöld är inledd och bilen ska nu undersökas av polisen.

Smash and grab-kupp i sminkbutik

Minusgraderna håller i sig

Enligt SMHI kommer det fortsätta att vara kallt under lördagen. Ett par minusgraderna stannar det dock vid och en del snö väntas falla under dagen.