ANNONS

Nya hållplatser ska rädda skärgårdslinjen

Waxholmsbolagets skärgårdsbåtar.
Nya sträckning ska rädda linjen.
Nya hållplatser och mat ska rädda båtlinje som börjar gå i Stockholms skärgård i dag måndag. En person var nära att drunkna i närheten av Stockholms slott.
Och passa på att njuta i dagens sol med vårt badtips. Vädret på midsommar ser ut att bli grått.
ANNONS

Nord/Sydlinjen som startades på prov för att knyta ihop Stockholms yttre skärgård gick med förlust förra året. Nu ändras linjens sträckning för att rädda turen. Från och med i dag blir nya hållplatser på sträckan Sandhamn och Räfsnäs. Det satsas också mer på mat ombord.

– Med den nya rutten och de större båtarna finns ännu större möjligheter för fler resande. Man kommer kunna sitta ute på däck och dricka en öl och något gott att äta och njuta mer av själva reseupplevelsen, sade Gustav Hemming (C), skärgårdslandstingsråd när beslutet klubbades igenom i höstas.

Man nära att drunkna

En person var nära att drunkna efter att ha hamnat i vattnet vid Stockholms slott på söndagskvällen. Larmet kom klockan 18.21. Räddningstjänsten fick upp mannen ur Norrström. Polisen misstänker inget brott.

– Han andades självmant på söndagskvällen. Så mycket mer än så vet jag inte, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen

Katt kom hem – efter ett år

Bättre sent än aldrig. Katten Svartis rymde från familjens Locks lägenhet. De letade och letade men gav till slut upp hoppet. Deras fyraårige son grät sig till sömns i flera månader. Men efter ett år fick de ett mycket oväntat samtal mitt under semestern.

– Vi var helt säkra på att han var borta för evigt så vi blev alla chockade, säger Anna Lock.

Badväder i dag

Måndagen blir en ny varm dag i Stockholmsområdet. Redan klockan nio på morgonen når temperaturen 20 grader. Frampå dagen kommer det moln in, men det fortsätter att vara varmt hela dagen enligt SMHI. Sämre ser de ut för de som blickar framåt midsommar.

Midsommarafton blir dock en grå historia – men utan regn enligt SMHI:s prognos. På midsommardagen fortsätter gråvädret som då också får sällskap av regn. Framåt sen eftermiddag ska dock solen titta fram igen enligt nuvarande prognosen.

Ett badtips från Botkyrka

Med tanke på dagens värme vill vi passa på att ge ett badtips från Botkyrka. Vid Sandviksbadet som ligger nästan nere vid Skansundet i Grödinge har Kenneth ”Kenta” Hedlööf öppnat vad han kallar ”Paradise beach”. På stranden vid havsbadet har han och kommunen kört ut 370 ton ny sand. I helgen öppnade Botkyrkabon dessutom en ny cafédel vid badet.

– Det är lite paradisiskt här när solen ligger på. Man måste skoja till det lite, du får inte vara så byråkratisk i din framtoning, säger Kenta.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.