ANNONS

Ett halvår efter terrorn – såren inte läkta

I dag är det sex månader sedan terrordådet på Drottninggatan
I dag är det sex månader sedan terrordådet på Drottninggatan
Ett halvår efter terrordådet på Drottninggatan, aggressiv man skrämmer joggare i skogen och kika in i stadens hemliga rum. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Efter terrorn: Säljer fortfarande korv vid Åhléns – men är rädd

Kollegan slutade – men Gilberto Rodriquez valde att jobba kvar med korvvagnen utanför Åhléns. Precis där lastbilens vansinnesfärd slutade. Men han är fortfarande skakad – och drömmer mardrömmar. ”Jag såg människor ligga på vägen. Det är en traumatisk upplevelse.”

Ett halvår senare – minnena och bilderna på nätet finns kvar

Bilder från terrorattacken delades i sociala medier. Barn på Manillaskolan delade också vidare, tills man insåg vem som var drabbad.

– De hade delat vidare bilder på sin klasskamrat, säger rektorn.

Läs fler artiklar om terrordådet på Mitti.se

Vad som egentligen hände den 7 april, se Mitt i:s fotografs bilder, läs varför de nya stenlejonen är försenade, om familjen som var en meter från lastbilen och mycket annat. Mitti.se

ANNONS

Aggressiv man bor i skogen – skrämmer joggare

En hotfull man med två hundar har bosatt sig i naturreservatet mellan Solna och Sundbyberg. Grannar intill reservatet säger att han skriker på folk som springer i spåren och beter sig ilsket. Polisen är inkopplad.

Tensta i chock efter knivmord på koranlärare

Den knivmördade mannen i 30-årsåldern var koranlärare och arbetade med läxhjälpen i Tensta. Efter mordet låg mannens kropp kvar länge på platsen – något som flera Tenstabor reagerat på.

Ungdom knivhuggen i svartsjukedrama

En 17-årig knivhöggs i ett svartsjukedrama på Österåkers gymnasium – ett sms avslöjade att en 19-åring visste mer än berättat. 19-åringen har nu dömts för mened.

Kika in i hemliga rum

Nu i helgen kan du ta chansen att gå in i såväl slott som koja i Stockholm Open House, för andra året i rad. Allmänheten kan passa på att besöka olika byggnader och ställen som kanske inte alltid annars är öppna för alla.

Regn väntas under dagen

SMHI:s prognos för dagens väder i Stockholmsområdet visar gråa skyar, lite lokalt regn till en början, på dagen troligen regn mer allmänt. Regnet dröjer kvar på många håll även till natten. På dagen: 5-9 grader, på natten: 2-5 grader. Mest svag vind.

Till sist …

Gillar du att titta på läskiga filmer? Nu kickar skräckfilmsfestivalen Monsters of film i gång på olika biografer runt om i stan. Allt från zombies till vampyrer och psykologiska thrillers.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.