Handgranat exploderade vid krog

morgonkollen
En handgranat exploderade vid en krog. Politiker kräver övervakningskameror i Östberga och gravar vandaliseras på Skogskyrkogården. Här är morgonens nyheter.

Handgranat exploderade vid krog

En handgranat detonerade utanför en restaurang på Stationsgatan i Märsta vid halv 3-tiden i morse. Ett fönster krossades och det blev vissa splitterskador på uteserveringen, men ingen människa skadades.

– Vi har spärrat av området och gjort en polisanmälan om allmänfarlig ödeläggelse. Någon misstänkt finns inte än, men vi tar upp vittnesmål, säger Polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Det var en privatperson som larmade polisen, sedan en explosion hörts mitt i natten.

Politiker vill ha övervakningskameror

Den 15 augusti sköts en man ihjäl i centrala Östberga och en annan skadades. Nu ansöker majoriteten i stadsdelsnämnden i Årsta-Enskede-Vantör om övervakningskameror i Östberga.

Gravar vandaliseras på kyrkogården

Gravar på Skogskyrkogården vandaliseras och utsätts för stölder, till stor sorg för anhöriga som sköter om gravarna. ”Min son tyckte till exempel om rådjur så vi ställde dit ett i porslin. Och när vi kom dit en gång så var det någon som hade halshuggit det”, säger berättar en kvinna.

Så kan du förgylla helgen

Skördemarknad i Vinterviken, loppis i Dalen, fotoutställning i Vasastan och gratis utomhusbio i Midsommarkransen. Mitt i tipsar om hur du kan förgylla helgen.

Trafikplan kan skapa kaos

Stockholms stads förslag om en ny trafik-och gatuplan för City riskerar att ska kaos, enligt analysföretaget WSP. Det rapporterar Dagens Nyheter. Åtta gator ska stängas av, enligt förslaget, bland annat Kungsgatan, Humlegårdsgatan och delar av Kungsgatan. Andra gator, bland annat Sveavägen, får färre körfält. Det här kommer att leda till flaskhalsar och störningar på många andra gator i staden, varnar WSP som gjort analysen på uppdrag av Transportföretagen.

Mulet och uppehåll i dag

Vädret blir i dag mulet. Temperaturen ligger mellan 15 och 17 grader. Ingen strålande sensommardag alltså, men regnet ser ut att hålla sig borta.