Två rån i Haninge – tros ha samband

En matvarubutik och en bensinmack rånades i Haninge i går kväll.
En matvarubutik och en bensinmack rånades i Haninge i går kväll.
En matvarubutik och en mack rånades i Haninge – polisen misstänker att samma person ligger bakom brotten. Ändå har natten varit relativt lugn, och inga grova våldsbrott har rapporterats. SLL har släppt en ny video som visar hur man planerar att bygga ut nya tunnelbanan. Här är morgonens nyheter!

Ny video visar planer för tunnelbanan

I en ny video från landstinget visas hur man planerar att bygga ut tunnelbanan norr om Akalla. Två nya tunnelbanestationer, Barkarbystaden och Barkarby station ska byggas. Planerad byggstart är 2018, och bygget förväntas ta ungefär sex år om allt går som planerat.

Två rån i Haninge – en gärningsman?

Igår kväll rånades en matvarubutik i Vendelsö, där den ensamme gärningsmannen hotade personalen med ett pistolliknande föremål. Han fick lämna butiken tomhänt, och ingen skadades. Men några timmar senare, nära klockan tolv, utsattes även en bensinmack i samma område för ett rån – där fick mannen med sig något, oklart vad. Polisen misstanker att det rör sig om samma gärningsman.

– Det har att göra med tillvägagångssättet, och signalementet liknade det från det tidigare rånet, säger Jens Mårtensson vid polisen.

Trendbrott för våldsvåg?

Från slutet av förra veckan och in på denna har ovanligt många våldsbrott rapporterats i Stockholmsområdet. Sammanlagt har fyra personer dött, och Mitt i har sammanställt vad som hänt var. Men natten till onsdag har åtminstone flutit på utan några grova våldsbrott, enligt polisen.

– Det har varit en lugn natt, betydligt lugnare än tidigare nätter, säger Jens Mårtensson vid polisen.

Smidigare pendling på Roslagsbanan

På grund av banarbeten kan inte så många tåg som önskat föra pendlare mot Stockholm på Roslagsbanan. Detta medför trängsel på de tåg som finns. Men från och med idag utökas antalet vagnar på flera avgångar, vilket borde göra resan smidigare.

Temperaturer upp till 20 grader – för sista gången?

Kanske sjunger sommaren på sista versen nu. Idag och imorgon rapporterar SMHI om att det kan bli 20 grader varmt och sol – men efter det ser det något bistrare ut.