ANNONS

Hårdare tag inte receptet mot våld

Stopp i tunnelbanan i Alvik den här morgonen.
Stopp i tunnelbanan i Alvik den här morgonen.
Fängelse och hårdare tag är inte receptet mot dödligt våldet, säger valanalys av politiska förslag.
Det är stopp i tunnelbanana vid Alvik, det orsakar rejäla förseningar.
Och hur ska vi bevara snapchatstories och andra digitala avtryck för eftervärlden?
Detta och mer i morgonkollen.

ANNONS

Hårda tag inte lösningen

Nätverket Förorten mot våld är kritiskt till riksdagsparternas strategi att minska det dödliga våldet i socioekonomiskt utsatta områden som de menar mest går ut på ”hårdare tag”. Det rapporterar P4 Radio Stockholm.

Nätverket har inför valet analyserat riksdagspartiernas förslag som handlat om väldet i förorterna.

– Vi läser rapporter som visar att hårdare tag, som längre fängelsestraff, inte kommer lösa situationen. Problemen kommer i efterhand; vad händer med personen när den kommit ut från fängelset, säger Macarena de la Cerda, talesperson för nätverket Förorten mot våld till P4.

 

Uppmärksamhet kring sommaren vattenkris

Flera medier uppmärksammar nu på morgonen att Norrvatten fick använda sina vattenreserver för att klara Stockholmarnas stora vattenanvändning under den varma torra sommaren.

ANNONS

Hur bevarar vi vår digitala popkultur till framtiden?

Idag inleds Kulturarvsdagarna som är en del av Europaåret för kulturarv. En fråga som tas upp är hur våra tweets, facebookinlägg och snapchatstories, alltså en stor del av vår populärkultur, bevaras för eftervärlden.  Nu på morgonen bjuder Riksantikvarieämbetet in till frukostsamtal på temat: ”Populärkultur och digitala föremål – vad och hur bevarar man?” Frukosten sker på Scenkonstmuseet  09.00-10.15.

Trafiken

Kollektiv spårbunden trafik har under

morgontimmarna mestadels gått utan störningar.

I Alvik är det dock stopp i tunnelbanans gröna linje på grund av en tidigare olycka. Tunnelbanan stannar i Abrahamsberg och Kristineberg och ersätts där av bussar, enligt P4 Radio Stockholm  förseningar förbi Alvik västerut. Stopp vid krisitneberg och abrahamsber bussar  Vägtrafiken rullar på med sedvanliga köer under rusningstimmarna nu på morgonen. Extraköigt på Stäketleden

Vädret

Efter en dimmig morgon klarnar det upp nu vid sjutiden. På förmiddagen kan vi vänta oss någon timmes strålande sol som under eftermiddagen byts mot mer mulet väder. Nu på morgonen är det 13, 14 grader varmt. Framåt dagen når dock temperaturen upp till 21 grader.

Kanske läge för en fredagslunch ute i det gröna?

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.