Två hästar dog i kollision med SL-buss

Bilderna är tagna i andra sammanhang.
Bilderna är tagna i andra sammanhang.
Två hästar dog och 14 personer skadades då en SL-buss krockade med hästarna i Österåker, en man blev skottskadad i Akalla i natt och i går invigdes Pride Park på Östermalms IP.
Här är torsdagsmorgonens nyheter.

SL-buss kolliderade med lösa hästar – hästarna dog

En SL-buss som var på väg mot Vaxholm i natt vid 01.45-tiden kolliderade med två lösspringande hästar. Hästarna hade rymt från en hage i närheten.

Tre personer som var ombord på bussen fick föras till sjukhus och elva personer vårdades på plats.

– Ingen av de som var ombord fick allvarliga skador, men hästarna dog vid kollisionen, säger Sven-Erik Olsson, polisens presstalesman.

Mordförsök i Akalla i natt

Vid 03.12-tiden i natt fick polisen in uppgifter om att skottlossning och skrik hördes från Helsingforsgatan i Akalla.

Drygt en halvtimme senare fick polisen uppgifter från ett sjuhus om att en skottskadad man skjutsas dit. Mannen som hade flera skottskador hade varit i närheten av Oxhagsskolan när han blev skjuten.

En förundersökning om försök till mord är inledd. Än så länge finns ingen misstänkt.

I går misshandlades en man i Husby vid 15-tiden. Enligt polisanmälan blev mannen hotad av en förövare som var beväpnad med ett vapenliknande föremål. Enligt vittnen ska ljud som av skottlossning ha hörts. Polisen hittade tomhylsor på platsen.

Mannen fick tandskador och togs till sjukhus. Den misstänkte gärningmannen kom in självmant till polisstationen i Solna sent i går kväll. Brottet är rubricerat som försök till mord.

Flådda igelkottar hittades i Sollentuna

På en gångväg i Sollentuna hittades en flådd igelkott – bara huvud och hud fanns kvar. Någon månad senare hände det igen.

– Det är ett jäkla sätt, många har reagerat, säger Ann-Marie Lindkvist.

Men trots att det inte är första gången människor tycks ha dödat igelkottar i Stockholm i sommar får polisen sällan in anmälningar.

– Om djuret har fått lida, om det har plågats ihjäl rör det sig om djurplågeri, säger Pernilla Markström.

Stockholm toppar listan på båtmotorstölder

Båtmotorstölderna har ökat kraftigt. Stockholm toppar listan på flest stölder i landet – där stölderna ökade med nästan 50 procent jämfört med året innan.

– Motorer stjäls så är det, men som båtägare kan man göra det krångligt för tjuven, säger Nils Fickler på Näsbyvikens båtsällskap i Täby.

Pride Park invigdes

Nu är Stockholm Pride igång på allvar. I går öppnades Pride Park på Östermalms IP upp i strålande solsken. Aleksa Lundberg var årets invigningstalare.

Cirkustält fullt av lek

En 140 meter lång vattenslide, hoppborgar, hinderbanor och stora studsmattor.

Sedan den 1 juli finns ett stort cirkustält på Gärdet som är fyllt av lekfulla aktiviteter. Bakom initiativet, som har öppet till och med den 15 augusti, står småbarnsföräldrarna Mathias Carlsson och Robert Bronett.

– Vi ville erbjuda unika och roliga aktiviteter för familjer på en begränsad yta, säger Robert Bronett, som är känd som cirkusdirektör för Cirkus Scott.

Extremt torrt i juli – men Mälarens vatten räcker till

Juli månad har varit extremt torrt i Stockholm. Staden har tvingats att sätta in extra bevattning på flera håll för att hålla liv i gatuträd och finare planteringar.

Tack vare Mälaren har de flesta hushåll i länet god tillgång till vatten.

Nu är rötmånaden här – Mitt i reder ut begreppet

I slutet av sommaren kommer rötmånaden, då man ska vara extra noga med mathanteringen för att inte drabbas av magsjuka av skämd mat. Men vad är egentligen rötmånaden, och var kommer begreppet från? Mitt i reder ut begreppet.

Risk för skogsbrand:

Först blir det mest soligt med stackmoln och en hel del höga molnslöjor och temperaturen stiger till mellan 20 och 25 grader. I eftermiddag blir det mer mulet väder med regn söder om Mälardalen.

I kväll och i natt blir det regn enligt SMHI. SMHI har utfärdat en varning för risk för skogsbrand i Stockholms län förutom vid Roslagskusten.