Så hedras Helin som dödades av smitare på mc

Tvåbarnsmamman och läkaren Helin Burkay föll offer för vansinneskörningen på Järvafältet.
Tvåbarnsmamman och läkaren Helin Burkay föll offer för vansinneskörningen på Järvafältet.
✓ Falskt blomsterbud stal från åldring ✓ Manifestation för tvåbarnsmamman som blev ihjälkörd av mc-smitare ✓ Iskall Bajensupporter hånade AIK på Friends

Falskt blomsterbud stal från åldring

En äldre person i Sköndal blev bestulen i går kväll av en kvinna som utgav sig för att vara blomsterbud. Enligt polisen ringde kvinnan på dörren och blev insläppt. Först efteråt upptäcktes stölden.

–Det här är ett bekymmer, och det känns i magen varje gång en äldre människa råkar ut för sånt här. Ibland utger de sig för att komma från hemtjänsten, ibland från fastighetsägaren. Men legala besök är alltid föranmälda, och personen som kommer visar legitimation, säger Kjell Lindgren på Stockholmspolisen.

 

Så hedras Helin, 50, som dödades av smitare

På lördag hålls en manifestation vid Eggeby gård för Helin Burkay, 50, kvinnan som blev påkörd av en narkotikapåverkad mc-förare på samma plats den 3 april.

Helin Burkay, som var tvåbarnmamma och arbetade som läkare på olika äldreboenden i Järvaområdet, avled den 7 april av sina skador.

Barnmorska hade kikhosta –  60 spädbarn erbjuds antibiotika

En barnmorska vid Danderyds sjukhus arbetade med kikhosta i början av marsInga spädbarn har blivit sjuka, däremot smittade barnmorskan en kollega. 

Nu har över 60 spädbarn och deras familjer blivit erbjudna antibiotika i förebyggande syfte.

Iskall Bajensupporter hånade AIK på Friends

Joel, 13, från Vaxholm hejade som vanligt på sitt älskade Hammarby i derbyt på Friends Arena i måndags. Men den här gången blev han en jättesnackis när tv-kamerorna fångade honom i sin grönvita halsduk, omgiven av svart-gula – applåderande ett misslyckat AIK-anfall.

– Det gäller ju att både heja på sitt eget lag men också ta chansen att håna motståndarna lite, säger Joel till Söderst@dion, Hammarbys sida på svenskafans.com.