Död person hittad i lägenhet på Södermalm

En person misstänks ha mördats i en lägenhet på Skånegatan.
En person misstänks ha mördats i en lägenhet på Skånegatan.
En person misstänks ha mördats i en lägenhet på Skånegatan.
En person misstänks ha mördats i en lägenhet på Skånegatan.
Oasis vs. Blur – vilka är egentligen bäst? Åtal efter mordförsöket i Solna och polisen grep inbrottstjuv på bar gärning i Hjorthagens tennisklubb. Här är torsdagens morgonkoll.

Död person hittad på Södermalm

Under natten till torsdagen kom en man in på polisstationen och berättade att det låg en död person i en lägenhet på Skånegatan på Södermalm. Mannen kom in vid 03:27 och polispatrullerna som åkte till adressen kunde snabbt konstatera att ett brott hade begåtts och backade ut ur lägenheten.

– Kroppen i lägenheten låg så att det inte fanns några tvivel om att ett brott hade begåtts. Poliserna på plats backade ur för att inte förstöra några spår. Tekniker har kallats till platsen, säger Mikael Pettersson RLC befäl på polisen.

Personen som larmade polisen greps och anhållen misstänkt för mord. Enligt honom rör det sig om en död man. En mordutredning är startad.

Kniven trängde djupt in i hjärtat

Mannen knivhöggs flera gånger i hjärtat – nu åtalas en man för mordförsöket i Ritorp i Solna den 27 juli.

Hoppsan, Bredäng blev visst Mälarhöjden

De nybyggda hyresradhusen på Rebeckagatan ligger i Bredäng – men Stockholmshem har marknadsfört dem som radhus i Mälarhöjden. Det har orsakat viss förvirring.

Debaser blåser liv i gammal strid

90-talets indieversion av en hiphop beef var Oasis vs Blur. Nu blåser Debaser liv i fajten med en kväll där lag Oasis och lag Blur en gång för alla ska göra om vem som var bäst genom att spela deras låtar på scen.

Han får nu syna en annan lokal från insidan, en med galler för fönstren

Polisen grep inbrottstjuv i tennisklubb

En man bröt sig under natten in i Hjorthagens tennisklubb. Han hade tagit sig in i lokalen genom att krossa ett fönster. Polisen fick larmet av en privatperson klockan 04:08 natten till torsdagen och skickade två patruller varav en med hund. När polisen kom till platsen befann sig mannen fortfarande i lokalen och smög omkring med ficklampa.

– Vi kunde gripa honom på plats och han får nu syna en annan lokal från insidan, en med galler för fönstren, säger Mikael Pettersson RLC befäl på polisen.

Bråk vid mack – man slogs och kastade korv

En man har åtalats för misshandel av två personer efter en fyllekväll i Åkersberga. Mannen säger i polisförhör att han hade druckit 7-8 öl och någon grogg och minns inte händelsen.

Taxikaoset fortsätter trots kommunens löften

Tidigare i höstas sa Täby kommun att de la ner sitt hjärta för att åtgärda problemen med skolskjutsen – men mycket av problemen kvarstår.
– Barnen kopplar ihop stressen med taxiresorna med skolan, säger Ewa Jawerth på Helleborusskolan.

8 nya infartsparkeringar i söderort

Nu öppnas 9 nya infartsparkeringar i Stockholm – 8 av dem vid idrottsanläggningar i söderort.
– Vi letar efter bra kollektivtrafiknära platser som inte används dagtid, säger Torbjörn Falksund på Stockholm parkering.

Hon tar #metoo till Plattan

Kampanjen #metoo har de senaste dagarna gått varm i sociala medier. Till helgen tar den steget från Internet ut på gator och torg.
– Jag hoppas att vi ska samlas flera tusentals kvinnor. Det här får inte sluta med en hashtag. Ju fler vi är desto mer påverkar vi, säger Vasastadsbon Gabriella Ohlzon.

Kall och solig dag i huvudstaden

En vacker höstdag väntar denna torsdag. Enligt SMHI håller solen sig framme hela dagen men temperaturen stannar på singeltalen, 8-9 grader mitt på dagen. Passa på att njut!