ANNONS

Kvinna hittad död i lägenhet i Sollentuna

Polisen knackade dörr i området.
En kvinna hittades under tisdagskvällen död i Sollentuna, ett träd föll vid förskolan i Rotebro och många kvinnor väljer att inte göra screening för livmorderhalscancer. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

Polisen larmades vid 19-tiden på tisdagskvällen till ett bostadsområde i Sollentuna.

I en lägenheten fann de en död kvinna. I samma bostad kunde en man gripas. Han misstänks nu för mord.

– En kvinna har påträffats avliden och en misstänkt har gripits, mer kan jag inte säga på grund av förundersökningssekretess, säger Johan Jarnemark, förundersökningsledare, till Mitt i.

Många gör inte screening för livmoderhalscancer

Över 70 000 kvinnor i Stockholms län väljer att inte göra screening för att upptäcka livmoderhalscancer, skriver Svt.

2017 kallades 287 000 kvinnor i Stockholms län till gynekologisk cellprovtagning. Kommun för kommun var deltagarfrekvensen lägst i Botkyrka, Sigtuna och Södertälje. Högst var den i Vallentuna, Värmdö, Vaxholm och Täby.

Svårt sjuka fick klara sig utan matersättning

På flera håll i länet har svårt sjuka personer fått klara sig långa perioder utan livsviktiga läkemedel. Anledningen är att landstingets leveranssystem totalhavererat, det rapporterar DN.

Träd föll intill förskolan

Ett stort träd föll i går vid en förskola i Rotebro. Lyckligtvis var inga barn på plats.

– Även om förskolan är sommarstängd nu så leker flera barn i området där på dagar och kvällar – så det kunde ha skett en olycka, säger en person som bor i området.

ANNONS

Läget i trafiken

På E4:an – från trafikplats Lilla Essingen till Fredhällstunneln i riktning mot Uppsala – står en lastbil stilla i höger körfält i infarten till tunneln. Bärgare är på väg.

Pendeltågsstationen Stockholm City är fortsatt stängd på grund av att rulltrapporna inte kan köras på ett säkert sätt. I övrigt inga rapporter om störningar i kollektivtrafiken.

Ännu en solig dag

Sol och svag vind med temperaturer mellan 25 och 29 grader väntar Stockholm denna onsdag. SMHI:s klass 2 varning för extremt höga temperaturer står kvar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.