Kvinna hoppade från brinnande lägenhet

Skärholmen, sett från Kungens kurva
En kvinna hoppade från en lägenhet vid en brand i Skärholmen i natt
En kvinna hoppade från en lägenhet vid en brand. Över 1 000 barn saknar fast bostad. Och i dag får du se upp för halka.
Här är några av morgonens nyheter.

Över 1 000 barn saknar fast bostad

1 600 barn i länet fick under 2017 hjälp av kommunerna med tillfälligt boende.

Det visar en granskning av Sveriges radio.

I takt med att bostadsbristen ökar saknar allt fler familjer egen fast bostad, konstaterar en rapport från FOU Södertörn.

Hoppade från brinnande lägenhet

En kvinna hoppade från fjärde våningen vid en brand i en lägenhet i Skärholmen. Kvinnan var talbar och fördes med ambulans till sjukhus. Branden är släckt, det är oklart vad som orsakade branden, skriver SVT.

Malmvägen blir kameraövervakad

Polisen har beslutat om tillfällig kameraöverakning av Malmvägen i Sollentuna. Malmvägen har varit en brottsutsatt plats där det tidigare  bland annat har skett skottlossning.

Nu blir Malmvägen kameraövervakad

Skolinspektör misstänks för barnporrbrott

En man anställd vid Skolinspektionen utreds för barnpornografibrott, rapporterar Ekot. Mannen misstänks ha tittat på dokumenterade sexuella övergrepp mot barn på sin jobbdator under arbetstid. Han avskedades i november.

Vagnbrist på lokalbana

På grund av vagnbrist trafikeras Saltsjöbanan med fyra vagnar under morgonen och eftermiddagen. Direktbussar förstärker trafiken mellan Fisksätra och Slussen. I tunnelbanan är hissar avstängda på stationerna Fridhemsplan, Zinkensdamm och Mariatorget. I pendeltågstrafiken har enstaka turer på pendeltåg 44 inställda avgångar mot Älvsjö och Kallhäll. I övrigt rapporterar SL inga större störningar i kollektivtrafiken.

Risk för underkylt regn

Under tisdagen får östra Svealand nederbörd i form av blötsnö eller regn. Nederbörden drar österut under eftermiddagen. Temperaturen blir mellan minus tre och plus en grader, rapporterar SMHI.