Hundar hetsades att bita häst – svårt skadad

En häst blev allvarligt biten av två hundar i Solna.
En häst blev allvarligt biten av två hundar i Solna.
En häst blev allvarligt biten av två hundar, strul på tuben mellan Bagis och Kärrtorp och så blir det härliga 9 grader på eftermiddagen. Här är nattens och morgonens Stockholmsnyheter.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Hundar hetsades att bita häst

En häst i Solna blev allvarligt biten av två hundar som hetsades att attackera, enligt Aftonbladet. Det var en ryttare i tonåren som var ute och red när två killar som helt plötsligt började hetsa sin hund att bita och slita i hästens ben. Ryttaren föll av och hästen skenade hem till stallet. Både ryttaren och hästen fick vård. Ingen har gripits för attacken.

– Vi kan bara hoppas att det går bra och att skadorna inte är så omfattande att vi tvingas avliva den, säger Davina McVey Gillian, verksamhetsansvarig vid Hufvudsta ridskola till tidningen.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Tidigare strul på gröna linjen

Under morgonen körde tunnelbanan trafik på ett spår mellan Bagarmossen och Kärrtorp på grund av ett spårhinder. Bussar förstärkte mellan Gullmarsplan – Bagarmossen/Skarpnäck. Uppdatering: Nu är problemet löst.

Vad gäller biltrafiken finns det inga halkvarningar utfärdade. Vid väg 73 vid trafikplats Skogås i riktning mot Stockholm står det en lastbil på påfarten. Beräknas vara åtgärdat klockan 07.00.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

9 grader på eftermiddagen

Under morgonen är det halvklart till mulet. Men molnen skingras under dagen och det blir soligt med 6-9 grader i eftermiddag. Kallare i natt med nollgradiga temperaturer.