Hundratals i vilt slagsmål mitt i Stockholm

Stort polispådrag huliganbråk Östermalm
Stort polispådrag efter huliganbråk på Östermalm
Ett vilt slagsmål utbröt sent på lördagskvällen på Östermalm. Stolar och flaskor ska ha flugit genom luften och flera polispatruller och ambulanser kallades till platsen.

Igår kväll vid 23 utbröt slagsmål mellan ett hundratal personer utanför puben The Londoner på Karlavägen på Östermalm. När polisen kom till platsen låg flera skadade på marken och en har behövt söka vård på sjukhus för en skada i huvudet.

Enligt polisen handlar det om fotbollssupportrar från Hammarby och Djurgården och ridande poliser jagade fatt på ett 40-tal som sedan ska ha körts iväg till olika platser utanför Stockholm. En är gripen misstänkt för misshandel.

Gäng vandaliserade galleria

Vid 16.56 kom larm om flera personer som ”stökar runt” i en galleria på Götgatan på Södermalm. Enligt vittnen ska det ha rört sig om ett större antal personer varav flera maskerade.

När polisen kom till platsen hade personerna lämnat gallerian och sprungit mot Skanstulls tunnelbanestation där polis stoppade tåget och kontrollerade ett antal personer. Ingen greps för vandaliseringen av gallerian men en rapporterades för innehav av narkotika.

Skottlossning i Norrort

Strax efter klockan 03 natten till söndag fick polisen samtal om skottlossning i Veddesta centrum i Järfälla. Det rapporterar Expressen. Två personbilar ska ha setts lämna platsen.

– När vi kommer till platsen kan vi konstatera att man har skjutit. De två personbilarna påträffas sedan i närheten och två personer grips och en tas in för förhör, uppger regionledningscentralen i Stockholm till Expressen.

Fordonen är tagna i beslag då polisen misstänker att skottlossningen skett mellan de båda bilarna.

Fortsatt extremt liten risk för solsken

Ännu en dag ni lugnt kan lämna solskyddet i farstun. Det blir 2-4 grader, mulet och någon lokal regnskur här och där. Solen är på fortsatt semester.