ANNONS

8 400 hushåll ännu strömlösa efter Alfrida

Stormfällda träd i Vallentuna
Natten till onsdagen överrumplades Stockholms län av stormen Alfrida.
I dag börjar rättegången mot sex personer som åtalats för terrorbrott, över 8 000 hushåll är fortfarande strömlösa efter stormen Alfrida och stora sprängningar vid Slussen.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Tusentals fortfarande utan ström

På måndagsmorgonen var fortfarande runt 8 400 elkunder i länet strömlösa efter stormen Alfrida, enligt elbolagen Vattenfall, Eon och Ellevio. Värst är det i Norrtälje, med runt 8 100 strömlösa hushåll. Men även Haninge, Roslagen och Värmdö är drabbat. Flera kommuner har öppnat bibliotek och idrottsanläggningar där drabbade kan få stöd på olika vis, som att duscha, rapporterar P4 Stockholm.

Planerade terrordåd – i dag börjar rättegången

I dag börjar rättegången mot de sex personer som åtalats för terrorbrott. Männen ska ha skaffat stora mängder kemikalier i syfte att skada och döda människor. Enligt förundersökningen har platser som T-centralen och Mall of Scandinavia pekats ut som mål för terrordåden.

Nu ska ny bussterminal i Slussen sprängas fram

I dag börjar arbetet med att spränga fram den nya gigantiska bussterminalen i Katarinaberget vid Slussen. Arbetet kommer pågå under två år.
– Det kommer att låta och det kommer att kännas, säger Eva Rosman, kommunikatör för Slussenprojektet.

Barn bältas i upp till 100 timmar

30 barn och unga bältas varje år i Stockholm. De får sina armar och ben fastbunda, i bland i upp till 100 timmar. Bältningarna är ifrågasatta. Miljöpartiet i Stockholms läns landsting driver frågan om en nollvision inom barn- och ungdomspsykiatrin.

ANNONS

Mannen som dog efter radhusfest är nu identifierad

Den unga man som dog av knivskador han fått på en fest i ett radhus i Täby natten till lördag har nu identifierats.

– Det rör sig om en 19-årig man som är hemmahörande i södra Stockholm, säger Per Fahlström, på Stockholmspolisen till Dagens Nyheter.

Molnen dominerar vädret

Mycket moln över länet i dag och lokalt dimma. Under kvällen och natten drar nederbörd in västerifrån, som snö eller regn, vilket väntas ge besvärligt väglag på tisdagen. Temperaturen ligger runt nollan, enligt SMHI.

Kollektivtrafiken flyter på bra

Kollektivtrafiken flyter på bra, inga större störningar enligt SL. Då temperaturen ligger runt nollan finns det risk för hala vägbanor nu under morgonen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.