Inget omval för Lidingös topp-politiker

Kommunstyrelsens moderata ordförande på Lidingö ställer inte upp till omval, på grund av den tuffa politiska miljön. En lägenhet eldhärjades svårt i Handen i går kväll. Skärholmens nya biograf öppnar i dag. Här är morgonens nyheter.

Lägenhet svårt eldhärjad i Handen

En lägenhet på Idunvägen i Handen eldhärjdades svårt i går kväll. Räddningstjänsten fick larmet vid 19-tiden och var snabbt på plats, liksom ambulanser och polis. De möttes av många oroliga människor, eftersom branden var så kraftig.

– Det var en lägenhet en trappa upp som brann rejält. Den blev utbränd men branden spred sig inte till andra lägenheter. Däremot spred sig röken, säger Pelle Delhage, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

Två personer fördes till sjukhus för kontroll, men ska inte vara allvarligt skadade.

Släckningsarbetet var klart vid halv niotiden, och de sista brandmännen lämnade platsen vid 10-tiden på kvällen.

Topp-politiker på Lidingö skippar omval

Kommunstyrelsens ordförande på Lidingö, moderaten Anna Rheyneuclaudes Kihlman, ställer inte upp till omval för nästa mandatperiod. Det rapporterar P4 Stockholm. Den viktigaste orsaken är det politiska klimatet. Hon beskriver en miljö där utfrysning och kränkande kommentarer från partikolleger är vanliga.

Ny biograf öppnar i Skärholmen

I dag öppnar en ny biograf i Stockholm dörrarna. Det är Skärisbiografen, som ligger i Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen. På premiärdagen visas bland annat dokumentären om Silvana Imam. I morgon blir det skräckistema, för höstlovslediga och andra som är sugna på spänning.

Lappade bilister till storms mot p-bolag

Står bilarna på Dahlströms väg i Tullinge parkerade helt på vägbanan måste bilarna som vill passera upp på trottoaren. Många boende i området Brantbrink är förargade över att ha nu ha blivit lappade av kommunens nyanlitade parkeringsbolag.

– Vi har stått med ena sidans hjul utanför vägen i alla år för att inte vara i vägen, säger Ingvor Nybergh.

Regn väntas i eftermiddag

Den som tänkt sig en söndagspromenad bör passa på under förmiddagen eller tidig eftermiddag – eller ta med sig paraply. Efter morgonens klara väder hopar sig nämligen molnen över Stockholm och efter klockan 15 väntas regn. Det blir mellan 2 och 3 plusgrader.