ANNONS

Slussen blir en halv miljard dyrare än beräknat

Kostnaderna för bygget skenar iväg.
Kostnaderna för bygget skenar iväg.
Fortsatta politiska utspel i kampen om att få makten. Wanngård väljer att svara med tystnad och talmannen ska inleda samtal med partiledarna. Det här är morgonkollen.
ANNONS

Kostnaderna för Slussen rusar

Bygget av nya Slussen beräknas bli nästan en halv miljard dyrare än det från början var tänkt. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

Framförallt är det den nya bussterminalen som står för den största ökningen.

Partiledarsamtal under dagen

Riksdagens nye talman Andreas Norlén (M) kommer under torsdagen att samtala med alla åtta partiledarna. Sedan ska ett förslag till regeringsbildare och statsminister läggas.

– Först vill jag att partiledarna allmänt beskriver sin respektive syn på det politiska läget. Hur de analyserar den situation vi just nu befinner oss i och naturligtvis hur de ser på de olika regeringsalternativ som har förekommit i diskussionerna och vilken väg de vill se framåt, säger Andreas Norlén i SVT:s Aktuellt.

Ny linje för drogberoende i Stockholm

Den nya linjen – Droghjälpen – erbjuder anonymt stöd via nätet och telefon och vänder sig till personer som missbrukar droger och deras närstående.

Droghjälpen är redan igång. 9-16 måndag till torsdag svarar Beroendecentrums beroendespecialister i telefon, och webbplatsen är öppen alla dagar i veckan. Där finns möjlighet att skicka meddelanden.

Hammarby förlorade andra raka

Besvikna Hammarbyfans lämnade Tele2 arena på onsdagskvällen när det stod klart att Bajen hade förlorat sin andra raka match med 1-0. I går förlorade Hammarby hemma mot Elfsborg och i söndags kom förlusten mot AIK på bortaplan. Hammarby öppnade säsongen strålande och ledde länge Allsvenskan men har nu rasat i tabellen. Laget har bara tagit en poäng på de fyra senaste matcherna.

Djurgården tappade också poäng. De släppte in ett mål borta mot Sundsvall i den näst sista spelminuten efter att ha haft ledningen sedan minut 23. Matchen slutade 1-1.

Efter nobben – Wanngård lägger locket på

Det är fortsatt stillestånd i Stockholms kommunfullmäktige. C och L avfärdar idén om att samarbeta med S. Karin Wanngård (S) svarar med tystnad.

ANNONS

Normal Stockholmstrafik

Trafiken i Stockholm rullar på som vanligt. Det går sakta med mycket köer i Söderledstunneln och vid Klarabergsviadukten. Kollektivtrafiken går enligt tidtabell och inga störningar har rapporterats. Detsamma gäller för regionaltågen.

Ostadigt väder under torsdagen

Det blir en molnig torsdag med en del chans för solglimtar. Under eftermiddagen mulnar det på och det blir en del regn enligt SMHI. Temperaturen lägger sig mellan 10-12 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.