ANNONS

Julgransflygning över Stockholm skjuts upp

Försvarets flygskola flyger i julgransformation.
Försvarets flygskola flyger i julgransformation.
Fredspristagare har koppling till Botkyrka, stort sökpådrag efter försvunnen kvinna och Hollywoodstjärna stödjer 15-åriga Greta Thunbergs miljökamp. Det är några av rubrikerna i morgonkollen.
ANNONS

Mindre bedrägerier utreds inte

Polisen i Stockholm har beslutat att mindre bedrägerier som rör bland annat mobiltelefonabonnemang och tankkort bara ska utredas vid undantagsfall fram till nyår. Detta på grund av brist på resurser, rapporterar Sveriges radios Ekot nu på morgonen.

Beslut finns om att inte hämta in bevismaterial på fall som understiger 5000 kronor, vilket en källa vid polisen, som Ekot talat med, uppger i praktiken handlar om en avkriminalisering av de brotten.

Flygformation över Stockholm ställs in

Under förmiddagen skulle flygskolans piloter med SK 60 ha flugit i en julgransformation över Stockholm. Men hela jippot är uppskjutet till onsdag på grund av dåligt väder, rapporterar Försvarsmakten.

Stort sökpådrag efter försvunnen kvinna

En 71-årig kvinna i Österhaninge försvann under måndagen. Polisen har letat efter henne sedan 17-tiden på måndagen, men hon har ännu inte hittats.

– Vi har en pågående insats där vi söker på flera håll, bland annat med hund. Vi har fått en del indikationer, men hon har ännu inte påträffats, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen.

Kvinnan som är runt 160 cm lång, har grått hår och var vid försvinnandet klädd i röd täckjacka.

Ytterligare en äldre kvinna försvann från sitt hem i Haninge på måndagseftermiddagen.

Hon återfanns under natten vid liv, enligt Missing People.

ANNONS

Fredspristagaren har koppling till Botkyrka

Med fara för sitt liv har han hjälpt tusentals våldtagna kvinnor i Kongo-Kinshasha. I går fick läkaren Denis Mukwege ta emot Nobels fredspris i Olso. I veckan kommer han också till Stockholm, och kanske blir det då återigen ett besök till Botkyrka. För det visar sig att han har flera kopplingar dit. Han har bland annat predikat i Tumba och Tumbabon Maud Andersson har hjälp Denis Mukwege och hans familj med bostad när de flydde för sina liv.

Regnskog värmer stockholmares lägenheter

Tonvis med träflis från Amazonas regnskogar värmer upp lägenheter i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet är det brasilianska företaget som säljer träfliset miljöcertifierat, men anklagas för både illegal avverkning och markstölder.

– Våra leverantörer ska kunna visa att deras verksamhet inte är i konflikt med våra miljömål, säger Ulf Wikström, hållbarhetschef på Stockholm exergi, till Aftonbladet.

Hollywoodstjärna stöttar Gretas miljökamp

15-åriga Greta Thunberg från Kungsholmen, som under hösten skolstrejkat utanför riksdagen för att sätta klimatförändringar på agendan och nyligen talade på FN:s klimattoppmötet i Polen, har utsetts till en av världens mest inflytelserika tonåringar av Times Magazine.

Nu visar Hollywoodstjärnan Leonardo Di Caprio henne sitt stöd genom att dela artiklar om henne i sina social medier, skriver Aftonbladet.

– Det är väldigt häftigt att man får gehör från såna personer som har så stort inflytande, säger Greta Thunberg till Aftonbladet.

Tidigare har bland annat Arnold Schwarzenegger och Naomi Klein slutit upp bakom hennes miljökamp.

Förseningar i tåg- och busstrafiken

Trafiken flyter just nu mycket långsamt på väg 75 vid Årstatunneln i riktning mot Årsta, rapporterar Trafiken.nu.

Det är även långa köer på Nynäsvägen vilket gör att busstrafiken dras med förseningar och inställda avgångar.

SVT Stockholm rapporterar också om förseningar i både pendel- och regionaltågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala på grund av signalfel.

Regnet väntas avta under dagen

Under morgon faller regn som lokalt kan ha inslag av snö. Därefter väntas mulet väder, men med uppehåll från regn under resten av dagen. Temperaturen väntas ligga strax över nollan, enligt en prognos från SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.