ANNONS

Kameror i tunnlar ska stoppa fartsyndarna

Tunnel Södra länken
Bättre fartkameror ska få stopp på hastighetsöverträdelser i Stockholms biltunnlar.
Nya hastighetskameror ska få stopp på fartsyndarna i Stockholms biltunnlar.
Södersjukhuset hotas av vite efter fortsatta brister. Och i dag börjar fotbolls-VM. Vi har den ultimata guiden till var du kan se fotbollen på storskärm.
Det är några av nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Nya kameror ska få bort fartsyndarna

Den här veckan börjar Trafikverket sätta upp hastighetskameror med god bildkvalité för tunnlar rapporterar SR.

–  I tunnlarna går trafiken väldigt fort. Många fordon kör alldeles för fort vilket är en risk, säger Eva Lundberg som är nationell samordnare vid Trafikverket för trafiksäkerhetskameror till SR.

Södra länken och norra länken är först ut.

Mordförsök utanför krog på Södermalm

En man i övre tonåren blev misshandlad med kniv utanför en krog på Östgötagatan på Södermalm strax före midnatt natten mellan onsdag och torsdag. Polisen rubricerar brottet initialt som försök till mord.

– Han fördes till sjukhus men är inte livshotande skadad, säger Dan Grip på Stockholmspolisen.

Södersjukhuset hotas av miljonböter

Södersjukhuset hotas av vite på en miljon kronor för brister vid sjukhuset. Enligt SVT rapporterar Inspektionen för vård och omsorg bland annat om patienter som inte fått sin medicin, frukost eller en riktig vårdplats.

Här kan du se fotbolls-VM

Har du tröttnat på att slå näven i ditt eget vardagsrumsbord? I dag börjar VM och både krogar, biografer och arenor runt om i Stockholm visar fotbollen på storskärm. Allt om Stockholm har gjort en diger lista på var den rätta stämningen går att hitta.

ANNONS

Läget i trafiken

Vid sjutiden på morgonen var det risk för stängda infarter till Södra länken i riktning mot E4/E20 på grund av köer. På Häggviksleden före påfarten från Häggvik mot Åkersberga hade en olycka inträffat med flera fordon inblandade.

Från fredag 13 juli till natt mot måndag 6 augusti ersätts pendeltågen mellan Stockholm City och Jakobsberg av bussar, som ansluter till tunnelbanans blå linje. Det rapporterar SL.

Vädret

Dagen börjar med växlande molnighet. Vid tiotiden väntas molnen ta över innan solen återigen kommer tillbaka vid tvåtiden på eftermiddagen. Temperaturen kommer att ligga runt 20 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.