ANNONS

Kaosmorgon i tunnelbanan efter två urspårningar

Strul i tunnelbanan i morse. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Strul i tunnelbanan i morse. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Morgonen har präglats av kaos i tunnelbanan. I västerort vill många barn ha läxhjälp. Och nu kommer höstkylan - nu på morgonen få många skrapa frostiga bilrutor.
ANNONS

Två arbetsfordon spårade ur

Nu under morgonen har tunnelbanan haft stora problem. Både röd och grön linje dras med kraftiga förseningar i båda riktningarna.

På Röda linjen var det tidigare stopp mellan Slussen och T-Centralen. Nu går trafiken med förseningar.

På gröna linjen är det trubbel mellan Slussen och Fridhemsplan. Man får man räkna med förlängda restider på upp till 15 minuter enligt SL.  Tåg från Hässelby strand vänder vid Fridhemsplan respektive Odenplan. Tåg från Hagsätra, Farsta strand och Skarpnäck vänder vid Slussen/Hötorget.

Bussar hjälper till mellan Brommaplan och Fridhemsplan.

Problemen beror på att två arbetsfordon spårade ur på två olika ställen under natten. På Söderbron för röd linje och mellan Rådmansgatan och Odenplan för grön linje.

Uppdatering:

ANNONS

Många barn i västerort köar efter läxhjälp

200 barn i västerort köar efter läxhjälp. Det rapporterar P4 Radio Stockholm. Trångboddhet och små kunskaper i svenska språket hos familjerna ska vara ordsaken till det stora behovet.

– Jag visste inte hur någon skulle hjälpa mig eftersom det var svårt att få hjälp hemma eftersom jag inte förstod själv. Om inte det här stället fanns så skulle jag få sämre resultat, säger sjätteklassaren Rhoda Ahmed till P4.

Pulvret var ofarligt

I går eftermiddag blev det stor uppståndelse och fler byggnader vid Stureplan fick spärras av när ett pulver hittats. Senare visade det sig att pulvret var ofarligt.

Mensvärk begränsar flickor

Enligt en undersökning som Södersjukhuset gjort har nio av tio 16-åriga flickor problem med mensvärk. Många tvingas avstå från skola och sociala aktiviteter.

Nu kommer kylan

Stjärnklar kall morgon

Det är en klar och kylig morgon, fortfarande stjärnklart under de mörka morgontimmarna och frost på bilrutorna. Fortsatt soligt och upp till 10 grader under dagen, enligt SMHI. Slöjmoln. Molnigt  framåt kvällen och lokalt även dimma.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.