ANNONS

Karolinska sjukhuset med på antisemitisk årslista

Bilder på Nya Karolinska universitetssjukhuset. Karolinska sjukhuset
Karolinska sjukhuset människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Centers årslista.
Karolinska sjukhuset finns med på lista över de tio värsta antisemitiska händelserna 2018, flera rån i Upplands Väsby och dags att tänka på jultrafiken. Det är några av nattens och morgonens nyheter i Stockholmsområdet.
ANNONS

Flera rån i Upplands Väsby

Under kvällen i går inträffade flera rån i Upplands Väsby. Det började med ett rån mot et konditori och fortsatte sedan med ett personrån och två försök till personrån. En person gick in för att råna konditoriet. Vid personrån var fyra maskerade personer med. Tidigt på torsdagsmorgonen var ännu ingen gripen för något av brotten.

– Ingen är frihetsberövad. Men vi jobbar aktivt med det här nu, säger Christer Berger som är jour-förundersökningsledare på polisen.

Karolinska på antisemitisk lista

Karolinska sjukhuset utreder trakasserier av judiska läkare på sjukhuset som en överläkare ska ha stått för. Utredningen skulle ha varit klar 17 december men dröjer till januari. Nu har människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center i Los Angeles satt händelserna vid Karolinska sjukhuset på organisationens lista över de tio värsta antisemitiska händelserna i världen under 2018 skriver DN.

Låg lön i daglig verksamhet

Personer som har jobb genom daglig verksamhet i Stockholms stad tjänar 8 kronor i timmen. Nu kräver FUB, riksförbundet för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning att lönen höjs rapporterar SR. De anställda har ofta också någon annan typ av ekonomiskt stöd och enligt kommunerna ska pengarna mest ses som en uppmuntran rapporterar SR.

Åk i dag – slipp jultrafiken

I morgon fredag drar jultrafiken i gång på allvar. Mycket biltrafik kan vara att vänta ut ur Stockholm. Den som kör bil och vill kunna gnola bakom ratten bör därför ge sig av i dag eller tidigt i morgon fredag.

ANNONS

Trafiken

Vid 07.40 inträffade en singelolycka i höjd med Kagghamra i södra Botkyrka men inga köer och ingen är allvarligt skadad. Vid 08.40 var det risk för att infarter till Södra Länken skulle stängas – i övrigt såg det lugnt ut i biltrafiken. SL rapporterar om förseningar mot Bålsta/Kungsängen samt Västerhaninge/Nynäshamn på grund av signalfel vid Spånga.

Snö framåt kvällen

En grå dag med temperaturer runt nollan väntar Stockholmarna i dag. Framåt kvällen är det chans till lättare snöfall som kan hålla i sig in på natten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.