Karolinskachef kritiserar sjuksköterskornas nya arbetstidsavtal

Karolinska universitetssjukhuset i Solna.
Karolinska universitetssjukhuset i Solna.
En chef på Karolinska sjukhuset håller med om att det nya arbetstidsavtalet är negativt för sjuksköterskorna inom specialist- och intensivvården. En tunnel i stan har olja på vägen och så blir det soligt och fint. Här är morgonkollen från Mitt i Stockholm.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Karolinskachef orolig för uppsägningar

Efter att närmare hälften av sjuksköterskorna på barnakuten i Nya Karolinska i Solna har hotat säga upp sig, bekräftar nu en av cheferna sköterskornas oro.

– Jag kan i till stor del bekräfta deras bild och oro, säger Malin Ryd Rinder, funktionschef för barnakuten på Karolinska i Solna och Huddinge till DN.

Hon anser att det nya arbetstidsavtalet är bra för en stor del av regionens medarbetare, men att den inte beaktar den belastning som obekväma arbetstider innebär i det här fallet.

– De grupper som har haft speciella avtal och som exempelvis arbetar inom akutsjukvård och intensivvård drabbas negativt eftersom de har haft andra ersättningsmodeller för obekväm arbetstid. Kväll, natt och helg är kanske den tuffaste belastningen för min persona. Det beaktar inte den här nya modellen för Region Stockholm, säger Malin Ryd Rinder till tidningen.

 

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Oljeläcka på E20

På E20 från Kosmostunneln till Norrtullstunneln i riktning mot Norrtull har har olja läckt ut på vägen. Oljan som läckte från ett fordon tidigt i morse renas från vägen under morgonen, enligt Trafikverket.

I övrigt rullar trafiken på och det är inga störningar i kollektivtrafiken, men SL påminner om kommande störningar i påsk.

 

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Soligt och klart

Denna tisdag blir det 11 grader och sol i Stockholm. Klart även i natt men temperaturen sjunker och hamnar runt 0-4 minusgrader. SMHI:s utfärdade varning för gräsbränder är fortfarande aktuell i hela länet utom för Roslagskusten.