Keolis efter explosionen: ”Vår utbildning har varit bra”

Klaratunneln några dagar efter bussexplosionen.
Klaratunneln några dagar efter bussexplosionen.
Keolis kommenterar utredningen efter bussexplosionen, misstänkt föremål tvingade företag att utrymma och förseningar på Saltsjöbanan. Det här är nattens och morgonens nyheter.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Keolis: Kan bli bättre

Mitt i berättade under torsdagen att den oberoende utredningen av bussexplosionen i Klaratunneln var klar. Flera brister uppmärksammades – däribland förarens utbildning hos företaget Keolis. Till P4 säger företaget att utbildningen håller en bra nivå:

– Vi har haft en utbildning baserad på den kunskap och nivå som har varit i branschen som vi anser har varit bra, men vi kan självklart göra den bättre, säger Michael Svensson, Keolis områdeschef i Stockholm city.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Farligt föremål visade sig vara falsklarm

Ett transportföretag i Västberga larmade vid 19.30 tiden på torsdagskvällen efter att de upptäckt ett föremål som de misstänkte kunde vara farligt, skriver polisen på sin hemsida. Personalen utrymde byggnaden enligt rutin och polispatruller tillkallades.

Vid 21-tiden kunde däremot man konstatera att paketet inte var farligt.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Förseningar på Saltsjöbanan

Räkna med förseningar på upp emot 15 minuter längs med Saltsjöbanan. Förseningar beror på en tidigare trafikhändelse mellan Nacka och Saltsjö-Järla.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Sex plus väder

Solen kan kika fram under dagen – dock bakom mörka moln. Under den sena eftermiddagen och framåt kvällen kan det däremot komma en ensam tår från skyn.