En person död efter lägenhetsbrand

Morgonkollen, söndag.
Varmt väder väntas i huvudstaden.
Knarket flödar överallt i stan, en person har dött efter en lägenhetsbrand och stockholmarna snoozar för mycket.
Det är några av morgonens och nattens nyheter från Stockholm.

Här säljs knarket mitt bland oss

I parker, på krogen och längs mörka gator. Överallt säljs knarket mitt framför våra ögon. Mitt i har följt med polisen i innerstan och kartlagt var narkotikan flödar som mest.

En död efter brand på Lidingö

Strax före klockan 22 i går kväll började det brinna i ett flerfamiljshus i Käppala på Lidingö. Polis, brandkår och ambulans kom till platsen för att släcka branden. Nu uppger Sveriges radio att en person har avlidit på sjukhus efter branden.

Många 08:or snoozar för mycket

Var femte stockholmare trycker på snoozeknappen för många gånger och var tionde huvudstadsbo hoppar över frukosten. Det visar en undersökning av våra morgon(o)vanor som Novus gjort på uppdrag av Sveriges radio.

Unga män häktade för brutal misshandel

Mannen kläddes av naken, misshandlades, hotades till livet och tvingades till sist hoppa ner i Riddarfjärden. Nu har två yngre män häktats för den brutala misshandel vid Söder Mälarstrand på Södermalm den 5 september, skriver Aftonbladet. Den yngsta gärningsmannen ska ha filmat misshandeln och filmen hittades av en slump när den misstänkte togs i tunnelbanan då han försökte tjuvåka.

Kameror i förorter kan tvingas ner

Den nya föreslagna kamerabevakningslagen ska enligt regeringens utredare göra det lättare att bevaka brottsutsatta områden. Men istället kan den tvinga polisen att ta ner 55 kameror i Rinkeby, Tensta och Husby rapporterar Svenska Dagbladet. Bevakningslagen är ute på remiss och polisen i Stockholm riktar kritik mot förslaget eftersom man menar att varje ansökan om att filma i Järvaområdet och på andra platser kommer att kräva enorma resurser och tid med den nya lagen.

Nya krav på utbildning efter skandal

Efter Macchiariniskandalen ändras nu kraven på utbildning i Stockholms landsting. Enligt Dagens Nyheter kommer landstingsstyrelsen under tisdagen att besluta att verksamhetschefer i sjukvården måste ha gått en utbildning i god klinisk sed så att alla parter vet vad som vilka lagar och regler som gäller.

Lämna dunjackan hemma i dag också

Värmen fortsätter hålla i sig i huvudstaden. På tisdagen kommer temperaturen ligga på 15-17 grader, med en del sol och en del moln under hela dagen.