Knivbeväpnad man hotade och slog folk

Vinterkylan behåller greppet om Stockholm. Arkivbild.
Vinterkylan behåller greppet om Stockholm. Arkivbild.
Tumult när en man som knivhotade och slog personer skulle gripas. Brand i flerbostadshus i Älta. Turist räddades från isflak i Riddarfärden.

Tumult när hotfull man greps

Klockan 01.18 natten till lördagen larmades polisen om att en man hotade folk med ett knivliknande föremål vid Albys tunnelbanestation. Mannen ska också ha slagit en person i ansiktet.

– Det uppstod visst tumult när mannen skulle gripas. Han ville inte följa med frivilligt, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.

Gäng rånade tonåringar

Ett ungdomsgäng på sju, åtta personer rånade två tonåringar I Farsta strand strax efter klockan 20 på fredagskvällen. Bytet blev bland annat jackor och mobiltelefoner.

Ingen är ännu  gripen. Det finns vittnen till händelsen och möjligen också filmmaterial.

Brand i bostadshus i Älta

Klockan 04.57 på lördagen kom larmet om att det brann i tvättstugan i ett flerbostadshus på Flädervägen i Älta.

– Vi släckte branden och vädrade ut röken. Det var inga personskador, säger Henrik Lindström, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Vad som orsakat branden är ännu oklart.

Genomsnittlig rattfylla i natt

Under natten till lördagen stoppade polisen totalt fyra bilförare i länet misstänkta för rattfylleri. Polisen uppger att det är ungefär som en genomsnittlig helgnatt.

Insatserna skedde i Haninge, Aspudden, Segeltorp och Norrtälje.

Man på isflak räddad av dykare

Vid 16.30-tiden på fredagen ringde flera personer till polisen och berättade att en man drev omkring på ett isflak utanför Riddarholmen.

Dykare från räddningstjänsten hade med sig en kanot och lyckades ta mannen till säker mark. Han var nedkyld men oskadd.

– Jag vet inte hur han tänkte. Det visade sig vara en turist som inte förstod svenska, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl Storstockholms räddningscentral.

Det mulnar ☁️ under lördagen

SMHI:s rapport för länet: Först en del klara områden och kallt. Fram på dagen halvklart till mulet, mest uppehåll och ca 5 minusgrader. Nordostlig vind. I natt 6-12 minusgrader och mest svag växlande vind.