ANNONS

Knivdrama på Gullmarsplan i natt

kniv-gullmars
En man knivhöggs på Gullmarsplan och fick föras till sjukhus.
En man i 20-års åldern knivhöggs på Gullmarsplan i natt och fick föras till sjukhus, en yngre man i tonåren greps på plats, rapporterar Expressen.
En person skadades efter att ha försökt fly från polisen i en biljakt, och nu är vattenkvalitén på alla Stockholms badplatser godkänt.
Här är Natten och morgonens händelser.
ANNONS

Man knivskuren på Gullmarsplan

Polisen fick strax efter 12 på tisdagsnatten larm om en knivskuren person på Gullmarsplan. Mannen – som är i 20-års åldern – fick föras till Karolinska sjukhuset, enligt Expressen.

I samband med polisinsatsen greps en yngre man i tonåren som nu är misstänkt för mordförsök.

Vad som föranledde händelsen är ännu oklart, men enligt polisen ska inledande förhörs ha hållits med den misstänkte. Den skadade mannen har inte kunnat höras ännu och hans skadeläge är oklart på onsdagsmorgonen.

Biljakt i södra Stockholm

Vid 21-tiden försökte polisen stanna en bilist i Söderortsstadsdelen Tallkrogen. Men bilisten tog i stället till flykten och en biljakt efterföljde.

Klockan 21.12 slutade jakten i Fagersjö och bilisten som var påverkad av narkotika kunde gripas. I samband med stoppet skadades personen och fick föras till sjukhus.

Skadeläget är på onsdagsmorgonen oklart men personen är misstänkt för grov vårdslöshet och grov olovlig körning. Polisen har även upprättat en anmälan till särskilda utredningar eftersom personen skadades under gripandet.

Lägenhetsbrand i Johanneshov

Klockan 20.48 larmades räddningstjänsten till en lägenhet i Johanneshov. En brand hade av oklar anledning startat på tredje våningen.

Två timmar senare var branden släckt och den sista brandenheten lämnade platsen efter att ha ventilerat ut trapphuset.

Inga personskador är rapporterade.

ANNONS

Östlig förbindelse fortsatt under utredning

Politikerna har sagt nej, men utredningen av en vägtunnel mellan Nacka och Stockholm – Östlig förbindelse – fortsätter. Före årsskiftet ska Trafikverket presentera var tunneln kan byggas om politikerna bestämmer sig för att bygga tunneln i framtiden.

Trafikläget

Trafiken i Stockholm verkar fortsatt gå i sommarlugnets tecken.

Ett fordonshaveri är rapporterat på onsdagsmorgonen på trafiken.nu.

Det rör sig om en stillastående lastbil på Väg 73 från Trafikplats Trångsund till Trafikplats Larsboda i riktning mot Stockholm. Bilen står i kollektivkörfältet strax efter Trångsund.

Varmt och bad överallt

Prognosen från SMHI tyder på varma temperaturer upp till 34 grader. Utmed kusten kan det bli blåsigare.

Men för den badsugne är allt nu möjligt. SVT Stockholm rapporterar att alla badplatser i Stockholmsområdet nu håller godkänd vattenkvalité.