Knivdrama på Centralstationen

Tågvärden på Snälltåget som rullade in till Centralstationen överfölls av knivman.
Tågvärden på Snälltåget som rullade in till Centralstationen överfölls av knivman.
Tågvärd överfölls av knivman, två väpnade butiksrån, tumult utanför nattklubb på Södermalm, räkmackornas egen dag.

Tågvärd skadad vid knivattack

På lördagsmorgonen var ännu ingen gripen för knivattacken som inträffade på ett tåg som rullade in till Centralstationen.

Larmet kom klockan 21.23 på fredagskvällen. En tågvärd på Snälltåget från Malmö attackerades och rispades med en kniv.

– Vi har haft flera vittnesförhör. Signalementet på gärningsmannen är knapphändigt, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen.

Dagis klarade sig från branden

Klockan 03.30 tidigt på lördagsmorgonen kom larm om att två bilar brann i korsningen Hagsätravägen/Porlabacken.

Alldeles intill ligger ett dagis. Elden nådde ett staket som skadades, men byggnaden klarade sig helt från skador.

Ordningsvakt bröt armen vid överfall

Det uppstod ett bråk utanför en nattklubb på Götgatan strax efter klockan ett i natt. Flera personer hade hoppat på klubbens två ordningsvakter.

Gärningsmännen flydde i bil och är fortfarande på fri fot. En av vakterna bröt armen i tumultet och fördes till sjukhus. Brottet rubriceras som grov misshandel.

Maskerade mån rånade matbutik

Strax efter klockan 21 på fredagskvällen blev en matbutik i Rotebro rånad av minst tre maskerade gärningsmän. Flera vittnen berättar att personalen knivhotades, och att rånarna krävde kontanter innan de flydde till fots från platsen.

Polisens hundpatrull spårade till en öppen plats där en flyktbil förmodligen varit parkerad.

Pistolhot när elektronikbutik rånades

Strax före klockan 19 på fredagskvällen rånades en elektronikbutik i Arninge av flera maskerade förövare som hotade personalen med pistoler och kofot.

Bytet lastades i en silverfärgad/ljus bil som senare visade sig vara stulen. Bilen påträffades i Arninge industriområde. Ingen är ännu gripen.

Idag är det räkmackans egen dag

När det gäller avdelningen mindre väsentligt vetande vill Lokaltidningen Mitt i gärna påminna om att det idag är ”Räkmackans dag”.

Sedan 2010 firas detta smörgåsarnas flaggskepp den 14 oktober. Dagen instiftades av Arlanda flygplats som säljer flera tusen räkmackor i veckan.

llll

Konst för både nybörjare och erfarna konstkännare. Affordable Art Fair igång i helgen i Stockholm. Mässchefen Sylvia Rynell tipsar om hur du fyndar.
– Köp ingenting för att det är trendigt eller coolt, säger hon.

Sista helgen för Stockholm Jazz Festival, Oktoberfest, höstmarknad på Färgfabriken och backluckeloppis. Mitten av oktober är här.

Efter regn ☂️ kommer solsken ?

SMHI:s prognos för Stockholms län: Regn drar bort österut under morgonen. Efterhand minskar molnigheten och det kan bli en del eftermiddagssol, 12-15 grader. I natt klart till halvklart och 3-6 grader. Sydlig vind som vrider till väst.