Man knivhuggen i centrala Stockholm

Zara Larsson var en av vinnarna. Här i samband med sommarens spelning på Gröna Lund.
Zara Larsson var en av vinnarna. Här i samband med sommarens spelning på Gröna Lund.
Man knivhuggen i city i natt, explosion i Hässelby, storslam för Stockholmsartister på Grammisgalan, och strålande sol att vänta i dag. Det är några av nattens och morgonens nyheter.

En man knivhöggs på Hamngatan i centrala Stockholm natten mot fredagen. Enligt Aftonbladet som var först att berätta om händelsen kom larmet 01.45. Upprinnelsen ska enligt tidningen ha varit ett bråk utanför en restaurang.

– Han är knivhuggen i bålen, säger Niclas Mattsson vid polisen till Aftonbladet.

Ingen var gripen vid 06.30-tiden berättar polisen för Lokaltidningen Mitt i.

Explosion i Hässelby

En explosion inträffade strax före halv nio på torsdagskvällen vid en bostad i Hässelby. Det blev skador på både dörr, fönster och en bil som stod parkerad vid bostaden.

– Det var en ganska kraftig smäll eller explosion, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisens ledningscentral.

Polisen misstänker att brott ligger bakom och rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Misstänkt skottlossning i Solberga

Polisen genomförde sent på torsdagen och natten mot fredagen en polisinsats i Solberga i södra Stockholm. Polisen fick larm om skottlossningen klockan 23.10, enligt Aftonbladet. Polisen säger dock till tidningen att ingen hittats skadad.

Många grammisvinnare från Stockholm

Zara Larsson från Enskede vann tre priser på galan. Foto: Arkiv/Mostphotos

På grammisgalan på torsdagskvällen firade många musiker födda och uppväxta runt om i Stockholm triumfer. De största vinnarna blev Zara Larsson från Enskede och Tove Lo som växt upp i Djursholm. Zara Larsson tog det kanske tyngsta priset – Årets artist, men också priserna för Årets album och  Årets låt som blev ”Only you”. En annan tung titel – Årets kompositör – tog Noonie Bao från Botkyrka. Årets hederspris gick till Kenneth Gärdestad som märkbart sjuk gick upp på scenen och tacksamt tog emot priset.

Läget i trafiken

Trafiken.nu varnar för halt väglag. De större vägarna är våta eller fuktiga med inslag av isiga partier. Kollektivtrafiken såg annars ut att fungera bra vid sextiden på morgonen.

Vädret

SMHI lovar att solen ska skina över Stockholmsområdet i dag. Temperaturen börjar på några minusgrader på morgonen för att vid lunch ha nått upp till nollan och strax däröver. Ikväll faller temperaturen till några minusgrader igen.