ANNONS

Man knivhuggen i Vällingby – kvinna gripen

En kvinna greps i lägenhet i Vällingby misstänkt för grov misshandel.
En kvinna greps i lägenhet i Vällingby misstänkt för grov misshandel.
Två fall av knivmisshandel, dödsfallet i häktet kan bero på sjukdom och sträckan Slussen till T-Centralen stänger av. Det här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Kvinna gripen efter knivskärning

Klockan 23.12 fick polisen i ett samtal från en man i Vällingby som var allvarligt knivskuren.

– Sedan kom vi dit och kunde gripa en misstänkt kvinna. Brottet ska ha skett inne i en lägenhet, säger Mikael Petersson, regionledningscentralen vid Stockholmspolisen till SVT.

Knivskärningen rubricerades först som mordförsök har nu ändrats.

– Efter att vi har arbetat där under natten har vi valt att rubricera om det till grov misshandel, säger Mats Eriksson på polisens regionledningscentral till Mitt i.

Man gripen för mordförsök i Rågsved

Tidigare under fredagskvällen, klockan 18.33, kunde en person gripas i en lägenhet i Rågsved misstänkt för grov misshandel alternativt mordförsök. Detta efter att en person påträffats med stickskador. När denne åkte i väg med ambulans var skadeläget oklart.

– Som jag förstår i nuläget så ska målsäganden inte lida av livshotande skador, säger Mats Eriksson på polisens regionledningscentral.

Sjukdom kan ligga bakom dödsfall i häktet

Den man som hittades död i häktet i Sollentuna i onsdags kan ha avlidit av en kronisk sjukdom, detta enligt polisuppgifter till SVT.

Mannen hade suttit häktad i över en månad i väntan på rättegång som skulle starta på torsdagen. Händelsen är rubricerad som vållande till annans död alternativt tjänstefel, men ingen är ännu misstänkt för något brott.

ANNONS

Getingmidjan stängs av

Den så kallade Getingmidjan mellan Stockholms central och Stockholm södra stängs av med start fredag kväll och öppnar först måndag morgon. Det innebär att resenärer med fjärr- och regionaltåg till och från Stockholm får använda Stockholm södra eller Flemingsbergs station. Bussar ersätter också pendeltågen mellan Tumba och Södertälje fram till måndag morgon.

E 18 stängs av i Täby – i övrigt lugnt

Utöver störningarna i samband med arbetet på Getingmidjan råder det inga störningar i trafiken under morgonen. På eftermiddagen kan det bildas köer i Roslags Näsby i Täby då E 18 i norrgående riktning stängs av fram till söndag morgon.

Minusgrader till natten

Morgonen blir mulen och temperaturen ligger mellan 7 och elva grader. På eftermiddagen blir det växlande molnighet och på natten kan det lokalt någon minusgrad. Kan dyka upp dis och dimma.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.