ANNONS

Tre knivskars i centrala Stockholm

Morgonkollen kallt Stockholm
Tre personer knivskars under ett jättebråk i city i natt. Fortsatta förseningar i pendeltågstrafiken och helt inställda regionaltåg till Uppsala. En död hund kan vara motivet bakom ett dubbelmord med svärd. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

Fortsatta störningarna i pendeltågstrafiken

Störningarna i pendeltågtrafiken fortsätter också i dag. Alla tåg på linje 38 är inställda mellan Upplands Väsby och Älvsjö i båda riktningar, och pendeltåget på linje 36 i riktning mot Södertälje centrum stannar varken i Rotebro, Norrviken och Häggvik. Dessutom är alla regionaltåg mellan Stockholm och Uppsala fortsatt inställda.

Orsaken är den kontaktledning som revs ner igår morse, av ett pendeltåg utan resenärer.

– Prognosen är att trafiken ska vara i gång som vanlig klockan 16, men det är just en prognos. Helt säker är det inte. Kontaktledningen revs ner på en lång sträcka mellan Sollentuna och Rotebro, och man arbetar för fullt med att få upp den säger Pär Aronsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Igår fick tågen samsas om ett enda spår. I dag finns två spår att köra på, vilket gjort att problemet lättat något. Arlanda Express, som igår var helt inställt, går nu med halvtimmestrafik.

Det växelfel som förvärrade problemen igår är nu åtgärdat.

Tre knivskars i centrala Stockholm

Tre personer knivskars vid ett stort slagsmål på Regeringsgatan i centrala Stockholm i natt. De fick föras till sjukhus med ambulans.

– Ungefär tio personer var inblandade i bråket. Vad de bråkade om är inte känt, säger Sylvia Oldin vid polisens ledningscentral.

ANNONS

De knivhuggna vara vid medvetna och talbara och ska förhöras om händelserna, som ägde rum strax före klockan 2 i natt.

En förundersökning om försök till mord har inletts.

Hämnd för död hund kan vara mördarens motiv

Enligt åklagaren dödade den misstänkte mannen de två Tullingeborna med svärd, slag och sparkar. På skärtorsdagen ska han sedan ha tänt eld på lägenheten där kropparna fanns. I fredags väckte åklagaren åtal. Men enligt försvarsadvokaten binder inte bevisningen den misstänkte till något av brotten. Försvaret menar i stället att någon annan mördat Tullingeborna. Motivet kan vara att hämnas en död hund.

Halvklart till mulet i dag

Söndagen har börjat med dis och dimma. Under dagen blir det halvklart till mulet. Någon riktig vinterkyla blir det inte. Termometern sjunker inte under 0-strecket utan ligger mellan 0 och 2 plusgrader.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.