Man knivskars efter lägenhetsbråk i Solna

Mannen skulle ut och slänga soporna – då dök två män fram och rånade honom.
Polisen rykte ut på söndagen till en lägenhet i Råsunda efter att en man knivskurits.
✔ Två män är anhållna efter att en man knivskurits i Råsunda. ✔ Varg rev flera får i Tyresta. ✔ Väderprognosen idag lovar regn och rusk. ✔ Barans nya bil förstörde i bilbränderna. Det här är några av morgonens nyheter i Stockholm.

24-årig man knivskars i Råsunda

Knivskärningen inträffade i en lägenhet i Råsunda vid 18-tiden på söndagen. Blåljuspersonal var snabbt på plats, och förde 24-åringen till sjukhus som hade skärskador i magen.

– Mannen var talbar vid ingripandet, säger Kjell Lindgren, talesperson vid Stockholmspolisen.

I nuläget är det oklart vilket tillstånd mannen befinner sig i. I samband med händelsen har polisen anhållit två män i 25 årsåldern. De båda står nu misstänkta för försök till dråp.

Morgonens trafiksituation

Sedan 7-tiden i måndagens rusningstrafik har det varit trafikstockning längs södra länken.

I riktning mot E4/E18 är biltrafiken så tät att långa köer har bildats i tunnlarna.

Enligt P4 Stockholm finns det en överhängande risk att infarter stängs.

Varg rev flera får öster om Haninge

Ett får hittades skadad i Tyresta national park på söndags morgon. Skadorna var så pass allvarliga att man var tvungen att avliva fåret.

Samma morgon upptäcktes ytterligare ett får som blivit ihjälbiten efter ett rovdjursangrepp. Länsstyrelsens rovdjurshandläggare bedömer att det är varg som ligger bakom attackerna.

Barans nyinköpta bil strök med i bilbränderna i Årsta

Baran Mirdesis Ford S-Max var en av nio bilar som eldades upp i lördags natt. Bara ett utbränt plåtskal står på boendeparkeringen på Sandfjärdsgatan, nära Valla torg.

Han skakar på huvudet när han tittar den.

– Jag letade hela sommaren efter en bil som skulle passa oss och i förra veckan köpte jag den här. Jag är både ledsen och chockerad, säger han.

En man i 27 årsåldern greps i samband med bränderna. Klockan 11 på söndagen släpptes han åter på fri fot efter att polisens förhör var avklarade. Dock är han fortfarande misstänkt för grov skadegörelse.

På med gummistövlarna

Stockholmsvädret idag blir en blöt historia. Regn ska falla över hela staden och inte upphöra förrän framemot kvällen. Temperaturen kommer att ligga runt 13 grader.