Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Mannen skulle ut och slänga soporna – då dök två män fram och rånade honom.
En man knivskars svårt i Västerhaninge inatt.
✔️Knivbråk utanför restaurang i Västerhaninge ✔️Stökigt i City under ungdomsfestival ✔️Rasande marsch mot BB-krisen
Här är natten och morgonens nyheter i Stockholm

Knivbråk i Västerhaninge – man fick lungan punkterad

Polisen larmades till en restaurang i centrala Västerhaninge inatt vid 01.17-tiden, efter att ett mindre bråk ska ha uppstått.

Väl på plats upptäcker man att bråket är allvarligare än så. En man i 25-årsåldern är svårt knivskuren i ryggen och förs till Karolinska sjukhuset med en lunga punkterad. Mannen ska även ha blivit sparkad på då han låg ner på marken.

– Det är ingen gripen vad jag vet just nu, säger Patrik Eriksson vid polisens regionledningscentral.

Polisen räknar ändå med att kunna förhöra mannen.

Stökigt i City under We Are Sthlm

Polisen rapporterar om ett stökigt dygn i City och framförallt Kungsträdgården. Tidvis ska det har rått ”oordning” på platsen.

Ett 80-tal personer omhändertogs eller avlägsnades från platsen med anledning av det, för undvika brottsliga gärningar, enligt polisen. Ordningsstörningarna ska ha uppstått framförallt i samband med att parken stängde och skulle tömmas på folk.

Tre personer ska ha gripits misstänkta för brott, en person omhändertagits enligt lagen om berusade personer. Ytterligare 16 andra anmälningar om brott ska ha kommit in till polisen.

Tusentals marscherar mot BB-krisen

Runt 3000 personer har anmält intresse att marschera från Mariatorget till Medborgarplatsen i protest mot krisen inom förlossningsvården idag söndag. Parollen är ”Arg jävla riksmarsch mot BB-kaoset” och samling är kl. 13 på Mariatorget.

Avmarsch är satt till kl. 13.40. Marschen går sedan via Hornsgatan–Peder Myndes backe–Götgatan–Medborgarplatsen. På Medborgarplatsen ”kommer det bli en del talare, musik och en jävla massa ilska!”, skriver arrangörerna på Facebook.

En riktigt fin (och varm) sensommardag

Små lätta moln, en massa sol och 18-19 grader väntas under söndagen. Framåt 19-tiden skingras molnen ytterligare, vilket borgar för en riktigt fin avslutning på veckan.