En gripen för knivattack i går kväll

En skadad man i 25-årsåldern ska ha hittats på en parkering i Tumba.
En skadad man i 25-årsåldern ska ha hittats på en parkering i Tumba.
En person har gripits, misstänkt för onsdagskvällens knivdåd i Tumba.

En skadad man i 25-årsåldern ska ha hittats på en parkering i Tumba under onsdagskvällen, larmet kom till polisen runt kl. 19.20. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha blivit knivhuggen i benen och även haft skador i ansiktet.

Polis och ambulans skickades till platsen, där det ska ha samlats mycket människor. En person har gripits och är i nuläget misstänkt för misshandeln.

Inbrotten ökar i Stockholm

I vissa regioner i Stockholm har inbrotten ökat med över 20 procent.

Fler inbrott anmäls – och fler oroar sig

Ny statistik från Nationella operativa avdelningen (Noa) visar att bostadsinbrotten i polisregion Stockholm ökat med 23 procent.

Att bostadsinbrotten i stor utsträckning begås i Stockholmstrakten har vissa självklara orsaker, som att tjuvarna gärna väljer tättbebyggda områden. Göran Landvall, kommissarie vid Noa menar att inbrotten kan minskas med 35-40 procent om kommuner aktiverar medborgarna i brottsförebyggande projekt. Ett projekt är ett så kallat märkt-dna, värdeföremål blir då enkelt spårbara för polisen.

Poliser utsatta för hot efter jakt i Fittja

Brottet inträffade strax före klockan 15 på tisdagen. En patrull som åkte in i Fittja kunde se hur flera för polisen kända personer började springa. Polisen sprang efter och lyckades gripa en person. När detta skedde lade flera andra personer sig i enligt polisen. Polisen gjorde efter ingripandet en anmälan om hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, främjande av flykt och narkotikabrott.

 

Socialens lägenhet kan innebära en hälsorisk

Familjen Törnblom fick flytta från en vattenskadad lägenhet till ett boende med ytligt mögel i badrummet och utan skyddshöljen över eluttagen.

Nu har familjen fått flytta tillbaka till lägenheten i Kungsängen efter att vattenskadan fixats. Men kort efter flytten började familjen ana att det kunde vara problem med mögel i köket. När miljökontoret undersökte hemmet hittade de flera brister.

– Det känns väldigt, väldigt tråkigt. När vi flyttade tillbaka till lägenheten var allt värre. Vi är oroliga för att barnen ska bli jättesjuka igen, säger Magnus Törnblom.

Skidsugen? I Ågesta kan du åka redan ikväll

Sex kilometer i elljusspår och 8,5 kilometer på golfbanan. Spåren i skidmeckat Ågesta görs klara för åkning under dagen!

När Mitt i Söderort når Peter Roxell som jobbar på Läktare och evenemangsservice, på telefon vid 13-tiden på onsdagen ger han ett glädjebesked:

– Vi håller på och drar spåren nu. På vissa ställen är det dåligt med snö men på 90 procent av sträckan ser det bra ut, säger han.

Upp till minus tre grader i länet under dagen

Torsdagen bjuder på moln och minus grader. Omkring klockan nio ikväll blir det 3 minusgrader. Det kommer även fyllas på med snö då det väntas vara ett tidvis snöfall.