Kockbristen hotar Stockholms krogliv

Emma Strömberg och Nora Münster går på internationella restaurangskolan.
Emma Strömberg och Nora Münster går på internationella restaurangskolan.
Kockbristen har blivit ett hot mot Stockholms restaurangliv.
En man överfölls och utsattes för ett rånförsök i Rotebro och ett funktionshindrat barn har utsatts för sexuella övergrepp på ett korttidsboende.
Glöm inte att ställa fram klockan till sommartid i natt!
Här är nattens och morgonens händelser.

Det är en krogboom i stan samtidigt som allt färre väljer restauranglinjen på gymnasiet. Kockbristen har nu blivit ett hot mot stadens restaurangliv.

Rånades av tre personer

En man larmade polisen klockan 03.11 i natt om att han utsatts för en rånförsök. En halvtimme tidigare hade tre gärningsmän överfallit honom på Vättersgränd i Rotebro. Med våld försökte de tvinga av honom pengar, men lyckades inte med det och försvann därifrån. Mannen behövde inte ambulanssjukvård, men hade ont i ansiktet och i magen, enligt polisen.

Misshandlade taxichaufför i Järfälla

En kund tog en taxi mellan Jakobsberg och Viksjö i natt. Det uppstod en diskussion om betalningen och då slog kunden chauffören i  ansiktet och hoppade sedan ur bilen. Taxichauffören ringde polisen som skjutsade denne till sjukhus.

Bråk på Tumba torg

Polisen fick samtal klockan 00.45 om att det var bråk mellan flera personer på Tumba torg. Två okända gärningspersoner ska ha slagit en person. När en kvinna gick emellan blev hon slagen i ansiktet. Ingen ska ha behövt ambulanssjukvård. Polisen spanade efter gärningsmännen, men utan resultat.

Barn utsatt för sexuella övergrepp på korttidsboende

Ett funktionshindrat barn bosatt på ett korttidsboende i södra Stockholm har utsatts för sexuella övergrepp. En läkare upptäckte att barnet hade ”omfattande” skador i underlivet, enligt Nyhetsbyrån Siren. En polisutredning har inletts och anställd har häktats.

Glöm inte att ställa fram klockan

Det kan vara svårt att tro när vintern inte har släppt greppet om Stockholm, men i natt är det dags för sommartid. Glöm inte att ställa fram klockan en timme. Klockan 02 i natt blir klockan plötsligt 03.

Chans till solglimtar

Det blir halvklart till mulet under lördagen, men finns chans till solglimtar, enligt SMHI:s prognos. Temperaturen ligger på mellan 2-6 grader.