ANNONS

Kommande skyfall kan dränka ”Rålis”

Rålambshovsparken, Rålis
Rålambshovsparken på Kungsholmen ligger i en sänka, illa inför kommande skyfall.
Rålambshovsparken riskerar att svämmas över. Pizzakartonger på ugn startade eldsvåda. Stockholmsföretag säljs för 19 miljarder kronor. Här är Morgonkollen med nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Rålis riskeras att svämmas över av skyfall

Kommande klimatförändringar tros ge så häftiga skyfall att Rålambshovsparken på Kungsholmen blir en stor vattenpöl då den ligger i en sänka mellan vägar och bebyggelse. Därför har stadshusledningen avsatt en miljard kronor i olika projekt för att vattensäkra parken, berättar SVT Stockholm.

Pizzakartonger på ugnen fattade eld

Enheter från två brandstationer skickades för att släcka en eldsvåda i en pizzeria på Lilla Essingen på torsdagskvällen. Branden kunde släckas relativt snabbt och ingen person skadades. Branden uppstod i ett antalpizzakortonger som låg på en varm ugn. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Droghandeln flyttade in i hyreshus

I mars sattes övervakningskameror upp för att få stopp på droghandel och annan brottslighet på Malmvägen i Sollentuna. Men många som bor i området upplever att kamerorna har inneburit en försämring då droghandeln som förut skedde ute på gatan i stället har flyttat in i ett av hyreshusen, berättar Polisen för P4 Stockholm.

Stockholmsföretag säljs för 19 miljarder kronor

Snabbväxande Stockholmsföretaget Izettle köps upp av den amerikanska betaltjänsten Paypal. Prislappen ligger på 19 miljarder kronor. Izettle grundades 2010 och har sedan dess etablerat sig som leverantör av kassasystem och e-handelsplattformar för småföretag i bland annat Norden, Storbritannien, Spanien, Mexiko. Företagets vd, 42-årige Jacob de Geer från Upplands Väsby, ska fortsätta på posten även efter affären uppger nyhetsbyrån Bloomberg.

Lugnt läge i trafiken

Inga störningar i Stockholmstrafiken har rapporterats på morgonen, både biltrafik och kollektivtrafik flyter på bra.

Soligt väder i Stockholm i dag

I dag blir det mestadels soligt i Stockholms län, och 15–20 grader varmt, enligt SMHI:s prognos. Eldningsförbudet som utfärdades på torsdagen gäller fortfarande.