ANNONS

Kraftig brand i skola

Elinsborgsborgsskolan i Tensta eldhärjades tidigt på söndagsmorgonen. Arkivbild.
Elinsborgsborgsskolan i Tensta eldhärjades tidigt på söndagsmorgonen. Arkivbild.
Kraftig brand i skola. Tonåringar sköt ihjäl knölsvan. Brand i stor villa i norra Ängby. Guider till gelato och hawaiiansk mat.
ANNONS

Skola eldhärjades

Polis och väktare var ännu på morgonen idag söndag kvar vid Elinsborgsskolan i norra Tensta.

Klockan 05.09 i morse kom larmet om att skolan brann. Tre stationer från räddningstjänsten kunde konstatera att en brinnande bil stod mot fasaden.

– Branden var kraftig och elden tog sig i byggnadens fasad, säger Emil Skoglund, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar. Vi kunde rädda lokalen, men rök spred sig inomhus.

Ingen person skadades.

Det är ännu oklart om Elinsborgsskolan kan ha öppet som vanligt när helgen är över. Skolan har 330 elever i åldrarna 6-12 år.

Uppdaterat

Polispatrullen på plats kan konstatera att dörrar till skolan är uppbrutna och att fönster är krossade. Brottsrubriceringen är initialt mordbrand och en teknisk undersökning kommer att göras.

Knölsvan dödades med luftgevär

En knölsvanshane sköts till döds med luftgevär under lördagen av tre tonåringar i Värmdö. Ett vittne höll kvar de tre ungdomarna tills sjöpolisen kom till platsen och kunde gripa dem.

Brand på skolgård

Klockan 20.25 på lördagskvällen kom ett larm om att det brann på skolgården i Jarlabergs skola i Nacka.

ANNONS

Ett vittne hade sett hur en person tände eld på tyg som låg på en parkbänk. Elden hade spridit sig till ett bord som stod bredvid.

Två brandmän ryckte ut med en tankbil med vatten och kunde snabbt släcka branden.

Villa i norra Ängby brann

En stor tvåplansvilla på Långskeppsgatan i norra Ängby stod i lågor natten till idag söndag.

Sju släckande enheter från räddningstjänsten ryckte ut. När branden var släckt konstaterades totalskador på övervåningen och vinden. Villan var tom och ingen person skadades.

Glass på italienska

Färsk, krämig, smakrik gelato i stora lass. Somliga satsar på extra allt, andra kör stenhårt på ekologiskt, eller nya spännande smakkombinationer – vi guidar till tio gelatohak i Stockholm värda en omväg. Guide: Här hittar du Stockholms bästa gelato.

Inne med hawaiiansk mat

Vi guidar till den hawaiianska trendmaträtten Poké bowl – här finns de bästa i stan.

Soligt och varmt, sent idag skurar

Enligt SMHI:s prognos kommer vädret i länet under söndagen vara soligt och på dagen 23-28 grader men svalare i kustbandet. Under eftermiddagen ökad molnighet och till kvällen lokala skurar, åska kan också förekomma. I natt varierande molnighet och 10-15 grader. Sydvästlig vind, i natt nordväst eller nordlig vind.