ANNONS

Kraftig smäll i centrala Stockholm

Explosion Vasastan
En detonation hördes på Upplandsgatan natten till onsdag. Polisen har spärrat av.
Detonation väckte många. Kyrkogårdspersonal känner sig alltmer hotad. Ombyggnaden av getingmidjan, tågsträckan i centrala Stockholm, har gett vissa handlare ett uppsving.
Här är morgonens nyheter.
ANNONS

Detonation i centrala Stockholm

En detonation hördes på Upplandsgatan i Stockholm på onsdagsmorgonen. Polisens bombtekniker är på väg till platsen, skriver Aftonbladet. Det är oklart vad som orsakade detonationen. När polisen kom till platsen var ett fönster krossat till en lokal. Området har spärrats av.

Rekordvarmt i Stockholm

Juli månad hade en medeltemperatur på 22,4 grader. Det är den högsta medeltemperaturen för en enskild månad i Stockholm sedan mätningarna började 1756, skriver SVT. Det tidigare rekordet låg på 21,5 grader och var från 1994.

Ökat hot oroar kyrkogårdspersonal

Kyrkogårdspersonalen vid Stockholms kyrkogårdsförvaltning kan komma att utbildas i hur de ska hantera hotfulla situationer. Enligt Sveriges radio är allt fler begravningar polisbevakade vilket väcker oro hos personalen. Ofta har det varit begravningar där unga människor blivit skjutna.

Tågstopp ger handlare uppsving

Handlarna på Stockholms södra märker ett uppsving i handeln under ombyggnaden av getingmidjan, sträckan mellan Stockholm central och Stockholm södra, skriver SVT. Under ombyggnaden får många resenärer åka från Stockholm södra istället för Stockholm central. För handlarna på Centralstationen gäller det omvända, för dem minskar omsättningen.

Regn och åska att vänta

SMHI flaggar för en solig onsdag, men till eftermiddagen ökar molnigheten och det blir regn- och åskskurar. Temperaturen blir mellan 28 och 33 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.