ANNONS

Kraftig lägenhetsbrand i Rinkeby under natten

Brand på Stavbygränd i Rinkeby
Branden i Rinkeby.
En brand härjade i en flerfamiljslägenhet i Rinkeby under natten. Landstinget smittspårar efter att ett mässlingssmittat barn uppsökt akuten två gånger, och polisen stoppade misstänkt rånargäng vid Mall of scandinavia. Här är fredagens morgonkoll.
ANNONS

Svårsläckt brand i Rinkeby

Strax efter halv 12 på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en adress i Rinkeby. En topplägenhet hade börjat brinna och spridit sig upp i taket där påbyggda lägenheter ligger på vinden.

Branden var fullt utvecklad och svårsläckt för räddningstjänsten på plats och först vid halv 5 på fredagsmorgonen var lågorna släckta.

Inga personskador är rapporterade med lägenheten där branden härjade har kraftiga brandskador.

– Det är troligen även kraftiga rökskador i närliggande fastigheter och i trapphuset, säger Ulf Tholén, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Polisen ska nu genomföra en teknisk undersökning för att ta reda på hur branden startade.

Brand på Stavbygränd i Rinkeby

Brand på Stavbygränd i Rinkeby. Foto: Anna Z Ek

Smittspårning efter mässlingsfall i Stockholm

Landstinget i Stockholms län skriver på sin webbplats att de inlett en standardiserad spårning efter att ett mässlingssmittat barn uppsökt närakuten i Danderyd två gånger på kort tid, samt en gång på Astrids Lindgrens barnakut i Solna.

Spårningen innebär att sjukhuspersonal försöker få tag i de personer som vistats i samma väntrum som det smittade barnet. Dessa personer uppmanas att ha koll efter mässlingssymptom som till exempel hög feber.

ANNONS

Maskerat gäng gripna vid Mall of scandinavia

Polisen larmades sent på torsdagskvällen om att flera vittnen sett ett flertal personer som satte på sig rånarluvor på en adress vid Mall of scandinavia i Solna. Det skriver Aftonbladet.

När en polisstyrka kom fram till platsen flydde de misstänkta personerna i bil. Efter en biljakt fortsatte de sedan till fots. Med hjälp av hudpatruller kunde två man gripas. De är nu misstänkta för förberedelse till rån.

AIK vidare med andan i halsen

AIK hade en 1-0 seger med sig från först mötet mot irländska Shamrock Rovers i kvalet till Europa league.

Men på hemmaplan svajade Solnalaget och 0-1 till irländarna efter 90 minuter betydde två gånger 15 minuters förlängning. Väl där räddade Nicolas Stefanelli avancemanget efter att ha blivit frispelad och målskytt.

Nu väntar danska Nordsjälland i andra kvalomgången.

Värmen är kvar

När det gäller vädret – intet nytt. Värmen är kvar i Stockholm och temperaturer på upp till 30 grader väntas återigen, enligt SMHI.