ANNONS

Bil kraschade i Vasastan efter polisjakt

En bil kraschade i Vasastan efter polisjakt, fastighet i Vårby utrymdes vid brand och i Rinkeby knivskars en man i går kväll.
Här är några av nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS


Bil kraschade i Vasastan efter polisjakt

Strax efter 21 på torsdagskvällen försökte polisen att stoppa en bil för kontroll på E4:an norr om Stockholm. Föraren vägrade att stanna och körde vidare. Polisen körde efter. Vid Sankt Eriksgatan gav de upp jakten. Strax efter kraschade föraren på Norra Stationsgatan.

Föraren greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Han fördes till sjukhus tillsammans med ytterligare en person som fanns med i bilen, enligt polisen.

Sjöfylleriet har minskat kraftigt

Antalet anmälda sjöfylleribrott minskar i landet. I topp över antal anmälningar av sjöfylleri ligger Stockholmskommuner, skriver SVT. Sedan 2010 då samma nykterhetsgräns infördes på sjön som på vägarna har antalet anmälda fall av sjöfylla halverats.

Enligt siffror från Brottsförebyggande rådet har Stockholm, Värmdö, Göteborg och Nacka haft flest fall av sjöfylleri sedan lagen skärptes.

Lägenhetsbrand i Vårby

Under torsdagskvällen fick boende i en fastighet i Vårby i Huddinge utrymmas efter en brand i en lägenhet. Enligt Aftonbladet startade branden i ett kök och grannar spontanutrymde.

Larmet om branden kom vid 19-tiden. Klockan 20.15 meddelade räddningstjänsten att branden var släckt.

Man knivskuren i Rinkeby

En man anträffades med ett flertal stickskador vid 22-tiden på torsdagskvällen i Rinkeby. Mannen fördes till Karolinska sjukhuset för vård. Händelsen är rubricerad som försök till mord. Polisen har ännu ingen gripen.

– Vi vet inte hur tillståndet för mannen är i nuläget, säger Kjell Lindgren vid polisens mediecenter.

Försvunnen pojke hittades

Under torsdagseftermiddagen försvann en autistisk pojke i Saltsjöbaden i Nacka vid 17-tiden. Polisen satte in ett intensivt sökpådrag med helikopter och motorcyklar. Flera Nackabor hjälpte till. Strax efter klockan 20.30 meddelade polisen att pojken hade hittats efter att en privatperson fått syn på pojken, skriver SVT.

VM-febern får Stockholmarna att planera om

Flera planerade arrangemang får tänka om för att anpassa sig efter VM-kvartsfinalen på lördag, bland annat SM-finalerna i amerikansk fotboll på Stockholms stadion.

Och så vädret..

I dag blir det soligt och varmt fredagsväder med växlande molnighet. 25-29 grader varmt. Ut och njut av sommarvärmen!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.