ANNONS

Calgary röstade nej – Stockholm närmare OS

os
Calgary i Kanada vill inte arrangera OS, enligt folket.
Invånarna i Calgary har röstat nej till vinter-OS 2026, kritik mot att akutboende stängs, kvinna dog efter fel av SOS Alarm och i dag presenteras Stockholms budget 2019.
Här är morgonens nyheter från Stockholm.
ANNONS

OS-frågan lever vidare för Stockholm

Calgary, Stockholms konkurrent att arrangera vinter-OS 2026, röstade i natt nej till att arrangera OS. Det blev en mycket jämn folkomröstning där 56 procent röstade nej och 43 procent röstade ja, rapporterar lokala tidningen Calgary Herald.

Det är i nuläget oklart om Calgary kommer dra tillbaka sin ansökan, resultatet är inte bindande. Men enligt svenska TT har både ja- och nej-kampanjen i Calgary sagt att resultat i folkomröstningen ska respekteras.

Om de gör det så har Stockholm bara en konkurrent kvar, Milano, för att arrangera spelen.

Stockholms nya politiska styre, den grönblå koalitionen, har sagt nej till OS i Stockholm år 2026. Men Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, har ändå gott vidare med ansökan.

ANNONS

Så ska stans slantar fördelas

Fler kommunala ordningsvakter, storsatsning på laddstolpar och en utredning om bilfritt på Skeppsbron. Mycket är redan känt när den grönblåa majoriteten i Stockholms stad på onsdagen presenterar sin första budget.

Kritik mot att akutboende för barn stängs

Akutboendet Giovannis på Södermalm, som är till för barn och unga, lägger ned. Det beslutade socialnämnden i Stockholms stad under tisdagskvällen rapporterar P4 Stockholm. Beslutet kritiseras av oppositionen.

Tredje vågen av skjutningar i år

I måndags kväll dödades två män i en skjutning i Hallonbergen. Männen blev den åttonde och nionde att skjutas till döds i polisregion Stockholm i år, enligt SVT Stockholm. Polisen säger att man nu ser en tredje våg av skjutningar i Stockholmsområdet under 2018.

Patient dog – SOS Alarm får bassning

En kvinna med andnöd i Stockholmsområdet blev blåsvart i ansiktet, men SOS Alarm gav inte ärendet högsta prioritet. Kvinnan dog och nu kritiserar Ivo SOS Alarm, rapporterar Svt Stockholm.

Risk för förseningar på pendeln

Risk för förseningar på pendeln i morgontrafiken efter ett tidigare el-fel i Älvsjö. Felet lagades runt kl. 06.15. Inställda tåg förekommer mellan Kallhäll och Älvsjö på grund av tidigare elfel. I övrigt rullar kollektivtrafiken och övriga trafiken på som den ska, enligt trafiken.se.

Molniga skyar

Det gråa vädret fortsätter att dominera med moln. På morgonen dis eller dimma, som lättar på de flesta håll under dagen enligt SMHI. Runt 5-9 grader. Sydvästlig vind.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.