Idag berättar de terrordrabbade i rättegången

Rakhmat Akilov terrordådet rättegång genrebild Stockholms tingsrätt
Rakhmat Akilov misstänks för terrordåden på Drottninggatan. Idag fortsätter rättegången.
Under tisdagen fortsätter terrorrättegången mot Rakhmat Akilov med de första målsägarförhören. Nu uppmanas de kritiserade C-politikerna i Solna att lämna helt. Och katter räddades ur brand. Det är morgonens nyheter!

150 terrordrabbade ska nu höras

Under tisdagen fortsätter den stora terrorrättegången mot Rakhmat Akilov i Stockholms tingsrätt med de första målsägarförhören. Runt 150 personer som på olika vis drabbades av dådet på Drottninggatan i april förra året ska höras. Följ rapporteringen hos oss. 

Politiker uppmanar Aldebe att lämna

Kvinnans exman friades för misshandel i det uppmärksammade målet i Solna tingsrätt. Efter den kritiserade domen har de två Centerpartistiska politikerna Ebtisam Aldebe och Hasan Fransson uteslutits ur partiet. Fransson meddelade under måndagen att han självmant lämnar alla politiska uppdrag. Nu uppmanar kommunalrådet Magnus Persson (C) Aldebe att göra det samma.

Kvinnan själv vill ha en förklaring. 

– Jag är djupt besviken. Hur kan de låta fördomar och spekulationer påverka ett domslut? säger hon till DN.

Norsborgs C ska bli tryggare – rivs

Norsborgs centrum ska rivas. Foto: Anders Björklund.

Norsborgs centrum har i åratal haft problem med bilar som sätts i brand, öppen droghandel och skadegörelse. Många av de boende upplever platsen som otrygg. Det ska de nya centrumägarna ändra på – genom att riva hela centrum och istället bygga 500 bostäder.

– Vi ska jobba bort mörka områden och tomma ytor, så som tunnelgångar och parkeringsplatser, säger Billy Üre, ansvarig för centrumbolaget, till SVT

Katter räddades ur brand

Lägenhetsbranden på Värmdö som ägde rum under måndagskvällen slutade väl. För både människa och katt!

– Man har hjälpt tre katter och den boende ut, samt ventilerat, säger Mattias Häglund, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Halkvarning i hela länet

Inga större störningar har rapporterats i kollektivtrafiken. På länsväg 222 Värmdöleden sker kortare avstängningar under dagen för sprängningar. Störningarna är planerade mellan trafikplats Lugnet in mot Slussen.

Väglaget är fortsatt halt i hela Stockholms län, främst på de mindre vägarna.

Mycket moln och lokala snöbyar

Tisdagens väder bjuder på 1-4 minusgrader, lokala snöbyar och en hel del moln. Under natten 4-8 minusgrader, lokalt ett par grader kallare. Vinden blåser från ost. 

God morgon!