ANNONS

Kulspruta hittades på fritidsgård

K-pisten hittades inrullad i en matta på fritidsgården Blå huset i Tensta. Arkivbild.
K-pisten hittades inrullad i en matta på fritidsgården Blå huset i Tensta. Arkivbild.
K-pisten hittades inrullad i en matta på fritidsgård, giftigt ämne på förskolegård, hallbristen riskerar att få barn att välja bort idrott och nya uppgifter om Palmes mördare. Här är Morgonkollen, onsdag.
ANNONS

Automatvapen hittades inlindat i matta

En kulspruta av modellen MP5 har hittats på fritidsgården Blå huset i Tensta. Vapnet och ammunition ska ha varit gömt i en matta, enligt uppgifter till Aftonbladet. Nu har Kulturskolan, som sitter i samma lokaler, stoppat verksamheten.

Kulsprutan ska ha varit av denna modell, MP5. Detta är dock ett annat vapen än det som hittades. Foto: Samuli Silvennoinen/Wikipedia

Nya uppgifter om Palmemordet på Sveavägen

Enligt magasinet Filter är ”Skandiamannen” polisens nya huvudspår i Palmeutredningen.

Hallbristen – tre gånger värre än i Göteborg

Hall- och planbristen i Stockholm är betydligt större än i landets övriga storstäder, enligt ny kartläggning. I Stockholm trängs 32 300 invånare per idrottshall, nästan tre gånger så många som i Göteborg. Barn riskerar att välja bort idrott.

ANNONS

 

Glasampuller med giftigt ämne vid förskola

På en förskolegård i Gustavsberg hittades glasampuller med vätska. Räddningstjänsten larmades. På etiketterna kunde man snabbt konstatera att det rörde sig om ett mycket giftigt ämne. Tre personer till sjukhus.

 

Beslutet att stoppa Nobel Center överklagas

Mark- och Miljödomstolens beslut att säga nej till att bygga Nobel Center på Blasieholmen i centrala Stockholm kommer att överklagas.

– Vi har tyvärr vant oss vid att mark- och miljödomstolen ibland gör märkliga bedömningar som sedan korrigeras i Mark- miljööverdomstolen, säger borgarrådet Jan Valeskog (S).

 

Stans godaste burgare

Du har väl inte missat listan på stans tio godaste burgare? Listan är skapad av ett gäng hamburgarentusiaster som ätit sig igenom 111 ställen i Stockholm.

Läget i trafiken

Inga större störningar i kollektivtrafiken, enligt SL. För bilburna är körfält avstängda på Drottningholmsvägen onsdag och torsdag, enligt trafikredaktionen på P4 Stockholm.

Och så vädret …

Soligt på många håll blir det. Dock en del stackmoln. Upp mot 25 grader. I natt klart och 3-8 grader. Nordling vind, enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.