ANNONS

Kvinna i 80 årsåldern misshandlad

x
Gången från Dannemoragatan – där den äldre kvinnan hittades – ner mot Tre Liljor.
En kvinna i 80-årsåldern slogs ner bakifrån i Vasastan, akta er för bedragare i dag, och Stockholms stadsbyggnadsborgarråd Roger Mogert (S) avgår efter #metoo-anklagelser. Här är några av kvällens, nattens och morgonens nyheter från Stockholm.
ANNONS

Äldre kvinna slogs ner bakifrån

Strax efter klockan 21 på torsdagskvällen hittades en kvinna i 80-årsåldern liggande på marken på Dannemoragatan vid Norrtull. Ambulans och polis kallades dit. Det visade sig att kvinnan hade blivit nerslagen i bakhuvudet av två män som försökte ta hennes handväska. Men hon höll hårt i väskan och rånförsöket misslyckades. Kvinnan hade skadad ansiktet då hon föll till marken och fördes till sjukhus, dock ej med allvarliga skador.

– Bedrövligt att ge sig på en kvinna över 80 år gammal. Tyvärr har vi inget att gå på. Hon hann bara se att det var två män som attackerade henne, säger Sven-Erik Olsson vid polisens ledningscentral


#metoo – Roger Mogert (S) avgår

Stadsbyggnads och kulturborgarrådet Roger Mogert (S) avgår efter anklagelser om att han utnyttjat sin maktposition för att komma i kontakt med kvinnor.


Moa Hjelmer berättar om våldtäkt

Friidrottaren Moa Hjelmer gick under torsdagen ut och berättade att hon utsatts för en våldtäkt av en annan idrottare i samband med Finnkampen.


Prinsens rådgivare utreds för ofredande

En av prins Daniels närmsta rådgivare utreds för sexuellt ofredande. Ändå bjöds han nyligen in till ett officiellt mingel av kronprinsessparet, något som flera deltagare på minglet tyckte var opassande, enligt Aftonbladet.

ANNONS

Se upp för bedragare när du ska fynda

I dag är det Black Friday och många vill passa på att fynda. men även bedragarna är redo, varnar polisen.


Misshandlad åkte tillbaka – två män greps

En man misshandlades av ett gäng på Sankt Eriksgatan på Kungsholmen vid 03-tiden i natt. Mannen åkte därifrån i taxi och ringde då polisen som uppmanade honom att åka tillbaka för att försöka identifiera gärningsmännen. Han gjorde så, och såg två män kliva in i en annan taxi. Därmed kunde polisen gripa de två männen i taxin en stund senare.


Och så vädret …

I dag väntas det bli grått och blåsigt, framför allt under förmiddagen, men inget regn. Temperaturen ska ligga mellan 1 och 5 grader i Stockholm, enligt SMHI:s prognos.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.