Kvinna drogs in i bil som försvann

Polisen sökte i natt efter den misstänkta bilen, men utan framgång.
Polisen sökte i natt efter den misstänkta bilen, men utan framgång.
En kvinna misstänks ha kidnappats i Husby, rånvågen mot unga har klingat av - och så finns det anledning att undvika innerstan om du ska köra bil idag. Här är morgonkollen.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Misstänkt människorov i Husby

En kidnappning misstänks ha utförts i Husby i nordvästra Stockholm i natt. En anmälare uppger att han såg hur en kvinna drogs in i en bil. Han ropade till föraren, som inte tog notis om detta utan körde iväg i hög fart.

Larmet kom in klockan 00.40 och flera polispatruller jobbade med fallet under natten, dock utan att hitta vare sig bilen eller de inblandade personerna.

– Vi har en misstänkt person och bil som vi letar efter, säger Anders Bryngelsson på polisens regionledningscentral.

Fordonet som användes ska ha varit en hyrbil. En förundersökning om misstänkt människorov har inletts.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Rånvågen mot unga hejdad

Den våg av rån mot ungdomar som drabbat Stockholm under våren har stannat upp. Flera fällande domar på sistone kan vara en bidragande orsak.

– Vi hade ett fall där gärningsmannen fälldes för nio rån. Dessa domar stävjar helt klart utvecklingen, säger polisen Max Åkerwall till SVT.

Under årets första månader anmäldes över 300 rån mot ungdomar i Stockholms län, vilket är en fördubbling jämfört med i fjol. Många av rånen har inträffat vid knutpunkter som tunnelbanestationer, bland annat vid Liljeholmen och Alvik. Ofta har rånarna varit ute efter hörlurar, mobiltelefoner eller märkesjackor.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Avstängningar i innerstan

Inga allvarliga störningar eller olycka hade rapporterats in i trafiken på morgonen. Däremot kommer både bil- och SL-trafik i delar av innerstan att påverkas rejält av framförallt löpartävlingen Kungsholmen runt som pågår ungefär mellan 11.00 och 14.30.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Solig lördag

Efter en dimmig och småkylig morgon klarnar det upp på förmiddagen och blir ganska soligt och varmt på många håll i länet. Temperaturen väntas stiga uppemot 16-19 grader, enligt SMHI. Framåt eftermiddagen växlande molnighet, och norr om Mälaren kan det även bli en och annan regnskur.

Varning för brandrisk är utfärdad i Stockholm län utom Roslagskusten.