Kvinna förd till sjukhus efter lägenhetsbrand

Brandbil
Brandkåren släckte elden relativt snabbt.
En kvinna fördes med ambulans till sjukhus efter en lägenhetsbrand på Södermalm och det blev en dramatisk biljakt i söderort när en bilförare vägrade stanna.
Sportlovet är här – vi ger dig den perfekta guiden till backar, spår och isar i länet.
Här är nattens och morgonens händelser

En brand utbröt vid 05-tiden i en lägenhet på Bergsunds strand på Södermalm. När polis och räddningstjänst kom till adressen var det en fullt utvecklad lägenhetsbrand. Det var en begränsad spridning i trapphuset.

Vid 06.30 var branden släckt. En kvinna fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

Dramatisk biljakt i söderort

Polisen försökte stoppa en personbil på Söderarmsvägen i Kärrtorp vid 00.30 i natt. Föraren vägrade att stanna och det ledde till en biljakt.

– Förföljandet avbröts när föraren började köra på gång- och cykelbanor, säger Tove Hägg, vid polisens ledningscentral.

Personbilsföraren körde på en refug i korsningen Sockenvägen och Kärrtorpsvägen. De två personerna i bilen behövde inte någon ambulanssjukvård. Personbilen bärgades från platsen.

Båda personerna greps och misstänks för narkotikabrott. Föraren är även misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.

Slagsmål på Tumba torg

Polisen fick samtal vid 01.18 i natt om att det var slagsmål mellan flera personer på Tumba torg. När polisen kom till platsen särade de på två personer som bråkade. En av männen började då bråka med polisen. Den mannen är misstänkt för hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Den andre mannen är misstänkt för våldsamt motstånd. Båda männen omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer.

Allt fler föder hemma

Situationen inom förlossningsvården har lett till att allt fler föder hemma. Hemförlossningarna ökar stadigt i Stockholm.

Johanna Larsson födde sitt tredje barn hemma i villan i Stureby för sju veckor sedan.

– Det viktigaste för mig var att ah en närvarande barnmorska, säger hon.

Johanna valde att föda hemma i Stureby

Sportlov: Här hittar du alla backar, spår och isar

Sportlovet är här! Solen skiner, termometern ligger stadigt på minus och marken är någorlunda vit. Perfekta förutsättningar för vintersport på hemmaplan med andra ord! Här guidar vi dig till länets alla backar, isar och spår.

Här är Stockholms alla backar, spår och isar

Solig vinterlördag

Det blir varierande molnighet, enligt SMHI:s prognos. Men solen har redan kikat fram och det verkar bli chans till sol även senare på lördagen. Temperaturen ligger kring fem minusgrader.