Kvinnor ofredade och misshandlade

Arkivbild.
Arkivbild.
MC-förarens liv gick inte att rädda, man tafsade på kvinna och misshandlade väninnan, ozonskiktets dag, och premiär för Djurgården i SHL-hockeyn.

Man ofredade och slog kvinnor

En man tafsade på en kvinna och misshandlade hennes väninna på en nattklubb på Kungsholmen vid 01-tiden natten till lördagen.

Ordningsvakter ingrep, och när polis kom till platsen omhändertogs mannen som misstänkt för misshandel, sexuellt ofredande och våldsamt motstånd mot ordningsvakterna.

Kollision med dödlig utgång

En motorcykel kolliderade med en personbil klockan 18 på fredagskvällen vid Solhem i Spånga-Tensta. Mc-föraren fördes i ambulans till sjukhus där han senare under kvällen avled.

Stort slagsmål utanför krog

Det utbröt allmänt slagsmål utanför en restaurang på Folkungagatan vid 03.30 på lördagsmorgonen.

Polis beordrades till platsen. När bråket lugnat ner sig anmälde fyra personer varandra för misshandel

Upptäck Sri Lanka i Kungsan

Idag lördag klockan 11-21 i Kungsträdgården blir det en heldag av Sri Lanka. Du kan smaka på kulinariska läckerheter, prova te, njuta av konst och hantverk från Sri Lanka, kolla in dansföreställningar av Channa Upuli Performing Arts Foundation och mycket mer.

Ozonskiktets egen dag

Idag lördagen den 16 september är det ”Ozonskiktets dag”, inte bara i Stockholm utan hela världen. Det är FN:s generalförsamling som instiftat dagen.

September är en månad med ett extra stort ozonhål över Antarktis, just nu är hålet 24 miljoner kvadratkilometer stort.

I år är dagens tema utfasning av mjuka freoner (HCFC).

Premiärdags för Djurgården

De som gillar ishockey i allmänhet och Djurgården i synnerhet har en högtidsdag. Klockan 15.15 i Kinnarps arena är det nedsläpp i SHL-premiären mellan hemmalaget HV71 och Djurgården.

Lördag med lite sol, dimma och regn

SMHI: I Sörmland en del dimma eller dimmoln under morgonen. I övrigt i dag växlande molnighet och omkring 15 grader. Under kvällen och natten i Sörmland en del lokala skurar. I övrigt kan det under natten bildas en del dimma i främst Uppland. 5-10 grader. Växlande vind.