ANNONS

Lägenhetsköp åt man med tre fruar får kritik

morgonkollen
Soligt och cirka 13 grader blir det i Stockholm på förmiddagen i dag.
Starka reaktioner mot att Nacka har köpt tre bostadsrätter till en nyanländ man med tre hustrur. Länets tredje fullstora fotbollshall redo att invigas. Regeringen satsar 200 000 miljoner kronor på att stärka förlossningsvården i Stockholm. Här är morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Många reaktioner på Nackas lägenhetsköp

Många hörde av sig till Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka, sedan det kommit fram att en man med tre hustrur och tolv barn fått flytta in i tre av de bostadsrätter som kommunen köpt och nu använder som sociala boenden för nyanlända. Men rilskan är felriktad anser Mats Gerdau.

– Vi måste ju följa lagen och för att lyckas med det måste vi göra sådant vi inte vill. Det blir dyrt, kortsiktigt och dåligt. Men man kan inte välja bort lagar man inte vill följa.

”De borde vara arga på regeringen i stället”

Häng med verklighetens CSI

Bara i år har bostadsinbrotten ökat med 30 procent och Stockholmspolisen har sämst resultat i landet när det gäller att lösa inbrott. Polisens tekniska utredare i Lokusgruppen, sektionen som dyker upp efter varje anmält inbrott, gör allt för att kartlägga spåren som tjuvarna lämnat efter sig.

200 miljoner till förlossningsvården i Stockholm

Läget har varit ansträngt på länets förlossningsavdelningar under sommaren, men nu satsar regeringen och Vänsterpartiet en miljard extra till landstingen. Av de pengarna får Stockholm en femtedel – 200 miljoner kronor.

– När man föder barn ska man vara trygg med att man får den vård man behöver. Ett tillskott på drygt 200 miljoner kronor om året kommer att göra stor skillnad här i Stockholm där förlossningsvården länge krisat, säger landstingsrådet Håkan Jörnehed (V).

Så mycket får Stockholm av BB-satsningen

ANNONS

Poängtapp för Djurgården

Formstarka Djurgården tappade mark i jakten på Malmö FF i den allsvenska toppstriden då de bara fick med sig en poäng från Borås efter 2–2 mot Elfsborg på tisdagen. Hammarby tar emot IFK Göteborg i ett klassikermöte hemma på Tele2 Arena i kväll, onsdag, medan AIK spelar bortamatch mot GIF Sundsvall i morgon kväll.

Fotbollshall klar att invigas

En glad nyhet för fotboll på gräsrotsnivå är att fotbollshallen på Norrvikens IP i Sollentuna – den tredje fullstora inomhushallen för fotboll i länet – står färdig och invigs i nästa vecka.

Tuffare är det för barn och unga på Norrmalm, den stadsdel där tillgången på konstgräsplaner är överlägset sämst i Stockholms stad. Nu tas i alla fall Norrtulls SK:s planuppror från förra veckan upp i Idrottsnämnden då Moderaterna vill att staden gör en inventering av tillgången på fotbollsplaner i de olika stadsdelarna för att komma till rätta med orättvisorna.

Och så vädret

På förmiddagen i dag blir det klart och soligt väder och upp till 13 grader varmt i Stockholmsområdet. Under eftermiddagen och kvällen rör sig regn och skurar upp söderifrån.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.