ANNONS

I dag lämnas Stockholms OS-ansökan in

Här är alla arenor och platser för ett OS i Sverige och Stockholm. Sverige kan få OS och då blir det Stockholm som står värd för vinter-OS 2026.
Den 11 januari lämnar Sveriges olympiska kommitté in OS-ansökan för Stockholm.
Trots fortsatt politiskt motstånd lämnar Sveriges olympiska kommitté, SOK, i dag in Stockholms ansökan för att arrangera vinter-OS 2026. Klagomålen på ordningsvakterna i SL-trafiken ökar, och i trafiken finns risk för lokal halka på många håll i länet.
Här är Morgonkollen fredag från Mitt i.
ANNONS

SOK lämnar in OS-ansökan

I dag lämnas Stockholms ansökan in för att arrangera vinter-OS 2026.

Och trots att det fortsatt finns politiskt motstånd i Stockholms stad, är Sveriges olympiska kommitté, SOK, fortsatt positiv.

– Jag tror att vi har väldigt stora chanser. Vi har ett bra koncept, vi har bra erfarenhet av att arrangera vinterspel, säger Peter Reinebo som är verksamhetschef till Sveriges radio.

Kampen om vinter-os står mellan Stockholm och alternativet med de två italienska städerna Milano och Cortina.

Allt fler klagar på ordningsvakterna i SL-trafiken

 

473 synpunkter, så många inkom till SL om ordningsvakterna i kollektivtrafiken under förra året.

Det är en ökning jämfört med tidigare år. 2016 inkom 340 synpunkter, rapporterar SVT Stockholm som tagit del av siffrorna.

Genomgången visat att SL startat 31 egna utredningar om ordningsvakter gjort fel vid sina ingripanden eller inte. 13 ordningsvakter har fått lämna sina tjänster eller omplacerats internt under samma tid.

ANNONS

Intagen dog av vätskebrist i häktet – i dag kommer dom

På våren 2017 avled en man i 20-årsåldern på ett häkte i Stockholmsområdet. Anledningen var att mannen inte fått i sig ordentligt med vätska på två veckor.

Mannen hade varit starkt påverkad av psykisk sjukdom, hade inte tillgång till sin medicin och slängde sin mat och dryck omkring sig och vattnet i cellen var ofta avstängt, skriver TT.

Efter dödsfallet åtalades avdelningschefen för vållande till annans död och tjänstefel. I dag kommer domen.

Föräldrar åtalade – lät ettåring äta näringsfattig veganmat

Föräldrar misstänks ha orsakat svår svält hos sitt ettåriga barn genom att servera protein- och fettfattig vegankost, skriver Aftonbladet.

Nu åtalad de åtalas i Nacka tingsrätt misstänkta för egenmäktighet med barn och grovt vållande till kroppsskada.

Föräldrarna nekar till brott och har i förhör sagt att de inte är veganer utan att barnet helt enkelt haft svårt att äta.

Mordförsök i Bromma – en anhållen

En man är anhållen för mordförsök på en annan man efter en händelse i Grimsta, Bromma under torsdagskvällen, rapporterar TT.

– Det var något bråk mellan två personer. Sedan har något hänt som gör att man misstänker försök till mord. Jag vill inte gå in på detaljer, men målsägande är lindrigt skadad, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Sista dagen att lämna in explosiva föremål

I dag är sista dagen på den nationella amnestin för sprängmedel där privatpersoner haft möjlighet att lämna in olagliga, explosiva ämnen och föremål till polisen, utan att riskera straff.

Amnestin startade den 15 oktober och är den första i sitt slag i Sverige. Hur mycket som inkommit från Stockholmsområdet återstår att se.

Halkrisk i trafiken

Fuktiga och våta vägbanor – med någon minusgrad i vägytan – gör att det är risk för frosthalka på flera håll i länet.

Under morgonen har däremot inga större trafikhändelser rapporterats.

Plusgrader i Stockholm

Vädret bjuder på en hel del moln, lokalt någon by med snö eller regn och sydvästlig vind. Temperaturer omkring 0 grader.

Under dagen något varmare och eftermiddagen ser ut att bli klar, enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.